“Zapade, gdje si sada? Nismo nikog vidjeli da se digao protiv ubistva 13 nevinih muslimana?”

Erdogan se referisao na teroristički čin u kojem su snage organizacije PKK-a najprije otele, a zatim pogubile, 13 državljana Republike Turske
Osim nekoliko tihih glasova, nismo nikog vidjeli da se digao protiv ubistva 13 nevinih ljudi. Zapade, gdje si sada – poručio je Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Turske.

Erdogan se referisao na teroristički čin u kojem su snage organizacije PKK-a najprije otele, a zatim pogubile, 13 državljana Republike Turske protekle sedmice.

Snage sigurnosti Turske pronašle su tijela najmanje 13 civila koje su krvnički ubili pripadnici organizacije PKK-a. Tijela su pronađena u jednoj od pećina koje su koristili teroristi PKK-a, u regiji Gara, na sjeveru Iraka.

Kurdistanska radnička stranka ili PKK je paravojna ljevičarska organizacija koja se bori za neovisnost Kurdistana. Od 1984. godine vodi oružani sukob sa Turskom da bi pridobila određena kulturna i politička prava za Kurde unutar Turske. Stranku je osnovala 1978. godine u malom selu Fis u Turskoj grupa studenata.

BHDijaspora

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Erdogan: Upozoravamo Grčku da se opameti!

Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi …

error: Oo !!