Erdogan: Upozoravamo Grčku da se opameti!

Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi mogla zažaliti, kao prije jednog stoljeća, poručio je u četvrtak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je pratio drugi dio vojne vježbe “Efes-2022” na vojnom poligonu u distriktu Seferihisar, u zapadnom gradu Izmiru. Tokom obraćanja, predsjednik Turkiye se osvrnuo na temu grčkog naoružavanja otoka u Egejskom moru.

“Turkiye neće odustati od svojih prava u Egejskom moru i neće oklijevati koristiti ovlasti priznate međunarodnim sporazumima kada je u pitanju naoružavanje otoka”, rekao je Erdogan.

Kazao je kako Turkiye ne krši ničija prava i zakone, ali isto tako nikome ne dopušta da krši njena prava.

„Pozivamo Grčku da prestane da naoružava otoke sa nevojnim statusom i da djeluje u skladu s međunarodnim sporazumima“, naglasio je Erdogan.

S tim u vezi, Grčkoj je uputio jasnu poruku:

“Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi mogla zažaliti, kao prije jednog stoljeća“.

Osvrnuo se i na moguću vojnu operaciju protiv terorističke prijetnje na sjeveru Sirije.

„Nećemo dopustiti uspostavljanje terorističkih koridora duž granica naše zemlje, zato ćemo svakako dovršiti uspostavu preostalih dijelova naše sigurnosne linije“, rekao je Erdogan, te dodao:​​​​​​​

„Korak po korak, odlučni smo da zaštitimo naše granice sigurnosnom linijom dubokom 30 kilometara“.

saff.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Zašto Erdogan šuti? – Bosanski „prijatelj“ i „veliki zaštitnik“ šuti, dok Dodik uveliko i javno antiustavno djeluje po BiH

Kunem vam se velikim Allahom, dok sam ja živ, ako bi iko na bilo kakav …

error: Oo !!