NESVAKIDAŠNJA ODLUKA MLADE DJEVOJKE: UMJESTO AUTA ODLUČILA SE ZA HADŽ I HIDŽAB

Jasmini je otac prije nekoliko mjeseci dao novac da sebi kupi automobil, međutim Jasmina je umjesto u kupovinu automobila novac odlučila “uložiti” na nešto mnogo vrijednije, na putovanje na hadž.

– Zaista sam željela automobil. Obišla sam brojne gradove u BiH u potrazi za njim, ali jednostavno nismo nalazili ništa. Međutim, tokom cijelog tog putovanja po Bosni imala sam taj osjećaj da to nije to – kazala je Frkatović.

Kaže da joj se davno prije javila želja za odlaskom na hadž i ističe da je svakim danom, u potrazi za automobilom, njena želja bila ustvari odlazak na hadž, a ne kupovina automobila.

– Kada sam se jednom sa ocem vraćala kući, kazala sam kategorično da ja idem na hadž. Babo je imao želju također, ali mu to ove godine nije bilo u planu. Međutim, kada sam izrazila svoju želju, on je učinio sve da ide ove godine, jer ja svakako ne bih mogla sama, jer mi treba mahrem, pratilac – istakla je Jasmina.

Kaže da je bilo jako puno pozitivnih komentara i podrške okoline.

– Iako sam dobila puno podrške, bilo je i onih komentara tipa još si mlada, sačekaj još malo. Ja sam sama sebi rekla, kad ću ako ne sada. Ko mi garantuje da ću doživjeti sutra – priča Jasmina u haremu Poslanikove džamije.

Ovih dana obavit će hadž zajedno sa svojim ocem, a donijela je odluku da stavi hidžab i njenoj sreći nema kraja.

faktor.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Toliko trčimo za nafakom, a ona se povećava tako jednostavno (5 NAČINA POVEĆANJA NAFAKE)

Kada ste u dugovima i finansijskim poteškoćama to može imati ozbiljne posljedice po vaš život …

error: Oo !!