Erdogan: Međunarodni mediji izigravaju tri majmuna. Evo na šta i na koga je mislio

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio da digitalizacija ne smije otvoriti put ka novoj nepravdi, nezadovoljstvu i marginalizaciji.

Predsjednik Erdogan se video porukom obratio na TRT World Forumu 2020 koji je danas počeo da se održava na tematiku ¨Međunarodni poredak i promjenljiva dinamika u svijetu nakon pandemije¨.

Navodeći da je pandemija nove vrste koronavirusa (COVID-19) ostavila duboke tragove u svim sferama života te da se u mnogim područjima moraju napraviti radikalne promjene, Erdogan je izjavio da su mediji, politika i međunarodni odnosi također pogođeni ovim valovima promjena.

Rekavši da tehnologija treba olakšati život čovjeku, predsjednik Erdogan je izjavio:

¨Međutim, digitalizacija bez kontrole, shodna samovolji i sfera koja djeluje bespravno može nas dovesti samo do fašizma. Stoga, dok digitalizacija proširuje polje slobode, ne bi trebala dovesti do novih nepravdi, nezadovoljstva i nove marginalizacije.”

Rekavši da sloboda nije poredak u kojem zločin ostaje nekažnjen, Erdogan je istakao:

¨U cilju zaštite svojih državljana, zemlje imaju pravo da intervenišu u okviru dobre namjere. Turska će na svakom polju nastaviti da štiti prava svojih građana.¨

Rekavši da međunarodni mediji izigravaju tri majmuna (šutim, ne vidim, ne čujem) kada su u pitanju zbivanja u Evropi te da nisu uputili ni jednu riječ kritike na intervenciju Francuske na svoje medije, predsjednik je izjavio:

¨Sramotno je to što medijski organi vrše propagandu islamofobije i ksenofobije. Evropa i cijelo čovječanstvo će propatiti ukoliko se ne zaustavi sistem koji se prikazuje kao ¨sloboda izražavanja¨.

Predsjednik Erdogan je izjavio da je TRT World glas pravde protiv nepravde danas, kada međunarodni mediji postaju monotoni.

Izvor: trt.net.tr

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Erdogan: Upozoravamo Grčku da se opameti!

Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi …

error: Oo !!