Austrijski MMA borac, Wilhelm Ott povodom dešavanja u Beču: Esselamu alejkum!

Prirodno, siguran sam da je ovo provokacija, provokacija protiv Austrije i muslimana

Austrijski MMA borac, Wilhelm Ott je u mjesecu maju primio islam

Pozdrav i esselamu alejkum. Ja, kao Austrijanac, kao musliman iz Austrije i patriota ove zemlje, sam veoma zabrinut zbog minulih dešavanja u Beču. Prirodno, siguran sam da je ovo provokacija, provokacija protiv Austrije i muslimana, a ljudi koji su ovo uradili pokušavaju da siju razdor i mržnju.

Nije slučajnost da je ovo učinjeno baš nakon dešavanja u Francuskoj i uoči američkih izbora, pa da široko odjekne planetom.

Ali sam isto tako ubjeđen da su Austrijanci nacija koja je iskusila mnogo tokom istorije i neće podleći ovim provokacijama. Takođe, siguran sam da će se muslimani ujediniti još više i približiti se svojoj evropskoj braći, koje god da su nacije ili religije.

Društvo će se ujediniti, a izvanredan primjer ovoga je hrabar čin moja dva prijatelja, austrijskog i turskog porijekla, MMA boraca, koji su rizikovali svoje živote da zaštite jednu ženu i policajca tokom ovog terorističkog napada. Molim Svevišnjeg da Austriji podari mir i napredak.

Šaljem selam svim muslimanima Evrope. Prestanite sa islamofobijom, mi smo svi jedno. Prestanite sa terorom svuda na planeti.

Willi Ott

Num

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Licemjerno lice Kanade: Saudijku koja se odrekla islama dočekali kao heroja, a pokrivenu Jemenku, sa psima

Osamnaestogodišnja Saudijka predstavljena kao heroj jer se javno odrekla islama Kanadska ministrica vanjskih poslova primila …

error: Oo !!