Licemjerno lice Kanade: Saudijku koja se odrekla islama dočekali kao heroja, a pokrivenu Jemenku, sa psima

Osamnaestogodišnja Saudijka predstavljena kao heroj jer se javno odrekla islama

Kanadska ministrica vanjskih poslova primila je djevojku iz Saudijske Arabije, Rahaf, koja je pobjegla iz svoje zmelje u Kanadu, sa cvijećem, zagrljajem, osmjesima, vojskom novinara i televizijskih kamera i životom punim ”radosti” i noćnih klubova. I nije ostao ni jedan zapadni medij a da na sva zvona nije pisao i govorio o Rahaf i hvalio njezinu ”hrabrost” i ”junaštvo.”

U printanim i elektronskim medijima, na društvenim mrežama, najviše se spominjalo ime Rahaf kao da je ta djevojka cijeli svijet oslobodila.

Za razliku od Rahaf, Jemenku, koja je prije Rahaf došla u Kanadu kao izbjeglica, koja je pobjegla iz vihora rata u Jemenu, dočekali su sa psima i hapšenjem.

Niko nije ni prstom mrdnuo da bi joj pomogao uprkos njezinim suzama koje su pogodile svakog normalnog čovjeka koji je gledao te fotografije, i uprkos tome što je bila prisiljena da napusti svoju zemlju, prema njoj nisu pokazali nimalo sažaljenja ni ljudskosti. To je taj prljavi i licemjerni svijet, prljava i odvratna politika koja djevojku izbjeglicu dočekuje sa psima i koja joj se u lice ruga, i sve to u ime ljudskih prava.

I sad će mnogi na osnovu ove djevojke kriviti islam…

Državljanka Saudijske Arabije Rahaf al-Qunun prije nekoliko dana pobjegla je od svoje porodice i iz ove zemlje. Njoj je jučer odobren azil u Kanadi.

Rahaf al-Qunun se javno odrekla islama,zbog čega je privukla pažnju svjetske javnosti, a u Kanadi je dočekana kao heroj. Kada su čuli da se odrekla islama, mediji su od ove Saudijke napravili velikog heroja.
Djevojka je kazala da je njena porodica želi ubiti.

“Ne mogu studirati i raditi u svojoj državi, a želim da mi je to dopušteno. Moja porodica me zatvorila u sobu i odsjekla mi kosu. Bila sam zatvorena šest mjeseci”, rekla je Rahaf.

Rahaf će ostati u Kanadi do daljnjeg.

saff.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Dragi muslimani, ova “ljepotica” sa hidžabom nema nikakve veze sa islamom! Ovo je štaviše poniženje za nas!

Upozorenje čitaocima da ne nasjedaju na ovakve izjave. Naime, na portalima se pojavio članak kako …

error: Oo !!