Zoran Milanović ljut: “Prozivati Hrvatsku kao neprijatelja muslimana je opasno!”

Aktuelni teroristički napad u Austriji predsjednik Hrvatske Milanović je nazvao „vrlo ružnom i opasnom pojavom”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u izjavi za medije u Koprivnici osvrnuo se na aktualne terorističke napade u Europi, ali i na, kako je ocijenio, pogrešan stav pojedinih bh. medija prema Hrvatskoj ”kao neprijatelju muslimana”.

Aktuelni teroristički napad u Austriji predsjednik Hrvatske Milanović je nazvao „vrlo ružnom i opasnom pojavom”, rekavši kako je jedan od napadača bio mlad čovjek čiji je stric živio u Hrvatskoj.

„Prema onom što znamo, ljudi su bili krajnje umjereni, a kako je taj mladi čovjek došao u situaciju da se radikalizira ili samoradikalizira, to je užas”, kazao je Milanović, dodavši:

„Ne sviđa mi se način na koji neki mediji u Bosni i Hercegovini opisuju Hrvatsku i njezin odnos prema ilegalnim migrantima koji pokušavaju prijeći hrvatsku granicu tako da kampiraju u Bosni i Hercegovini tjednima, onda metodom pokušaja i pogreške prođu, ili ne prođu ili ih hrvatska policija vrati natrag, što ona mora raditi, nadam se na što mirniji način.

Ti tekstovi po nekim portalima su intonirani kao da je Hrvatska neprijatelj muslimana. To je vrlo ružno i potencijalno opasno tako da ih pozivam da dođu pameti i da oni koji na njih imaju utjecaj, vlasti u Bosni i Hercegovini, da obrate pažnju na to, jer od toga nastaju ovakve stvari s kojima sam danas pričao s predsjednikom Republike Austrije Alexanderom Van der Bellenom”…

BHDijaspora

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Milanović: Rat u BiH je zaustavila Hrvatska vojska i to protiv svoje volje

PREKID rata u Bosni i Hercegovini omogućila je Hrvatska vojska 1995. kad je došla do …

error: Oo !!