Pogledajte reakciju Erdogana kad je čuo učača Kur’ana (Video)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je primjer insana i požrtvovanosti sa dugoročnim i jasno zacrtanim ciljevima

Nekada su halife i nadređeni iz redova muslimana bili bogobojazni i učeni robovi, spremni da svojim primjerom pokažu običnom svijetu kako treba da izgleda uzorit musliman, međutim, to je bilo, nekada, davno…

Naše stanje je toliko otužno, da je teško naći političara koji umije proučiti Fatihu, a kamo li nešto više od toga, pa na svaki potez koji je u konotaciji sa islamom likujemo poput fudbalskih navijača.

Pripremio: Ahmed P.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je primjer insana i požrtvovanosti sa dugoročnim i jasno zacrtanim ciljevima. Njegovo prelijepo učenje Kur’ana nekoliko puta širilo se internot, a sigurno da je riječ o svijetlom primjer uzoritog muslimana.

RELIGIOZNA MLADOST

Godine 1965. Erdogan je završio osnovnu školu „Pijale Paša“, a 1973. završava medresu imama Hatipa u Stambolu. Pošto se odlikovao velikom religioznošću dobio je nadimak – Hodža! Erdogan je rano iskazao ljubav ka politici, ali i prema fudbalu. Deset godina je igrao fudbal u nekoliko lokalnih klubova. Godine 1981. završio je Fakultet za ekonomiju i komercijalne nauke Univerziteta Marmara.

Na sljedećem video zapisu kojeg smo pronašli na internetu, predsjednik Erdogan se nalazi na večeri sa svojom suprugom i u jednom trenutku počinje učenje Kur’ana.

Iako je sjedio za stolom, a kada je čuo učenje Kur’ana, okrenuo se prema učaču.

“A kad se uči Kur’an, vi ga slušajte i šutite.” (Kur’an)

svjetlo-dunjaluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Erdogan: Upozoravamo Grčku da se opameti!

Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi …

error: Oo !!