Čini čuda za vaše zdravlje: Prije spavanja ovo obavezno stavite pod jezik!

Riječ je o mješavini koju je lako napraviti, a stavlja se pod jezik prije spavanja

Mješavina meda i ružičaste himalajske soli prije spavanja stavi pod jezik. Ova sol je posebna jer pomaže našem tijelu da postane alkalno i tako se uspješnije bori protiv raznih bolesti.

Također, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno je u borbi protiv depresije, piše The Earth Child.

Serotonin je neurotransmiterska kemikalija koja regulira mišićne kontrakcije, regulira tjelesnu temperaturu, apetit i osjećaj boli, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim tlakom i disanjem.

Kada je balans serotonina u tijelu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, poput poremećaja spavanja. Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlijezdi koju nazivaju i trećim okom – centrom naše duše.

Ružičasta himalajska sol regulira i razinu melatonina, hormona zaduženog za dobar san koji se također proizvodi u pinealnoj žlijezdi.

Ovaj hormon zovu i – hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči navečer i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.

Osim toga, melatonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer pomlađuje stanice i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost.

Kako starimo, naše tijelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.

Recept za smjesu meda i himalajske soli

Pomiješajte pet kašika meda sa kašikom soli, pa sve stavite u teglu.

Svaku večer prije spavanje stavite malo pod jezik.

Učinak je zagarantiran!

bhdijaspora.net

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Kako se u islamu liječi anksioznost (tjeskoba)

Pet islamskih recepata za liječenje anksioznosti (tjeskobe, paničnog straha) Božija knjiga Kur’an i Poslanikova tradicija …

error: Oo !!