Vjerujte, džinni se više boje vas, nego vi njih. Ako vam se ukažu, ovako postupite da vas ne napadnu!

JESTE LI ZNALI DA SE DŽINI BOJE LJUDI

Ibn Ebi ed-Dunja, rahimehullah, je prenio od Mudžahida, rahimehullah, da je rekao: Dok sam klanjao jedne noći odjednom se preda mnom pojavio dječak (džin u obliku dječaka, op.M). Krenuo sam da ga uhvatim ali on ustade i preskoči zid. Čuo sam zvuk pada na zemlju pri skoku. Poslije toga nije se pojavljivao.

Mudžahid, rahimehullah, je rekao: Oni se boje vas kao i vi njih. Također je rekao: Šejtan se više boji vas nego vi njega. Ako vam se pokaže nemojte pokazivati strah pa da vas zajaše, budite oštri prema njemu i on će otići.

Hafiz hadisa Ebu Bekr Muhammed ibn Muhammed ibn Sulejman el-Bagindi, rahimehullah, prenosi da im je pričao Ahmed ibn Bekkar ibn Ebi Mejmune, rahimehullah, a ovaj da im je pričao Gajas ibn Husajn, rahimehullah, od Mudžahida, rahimehullah:

Šejtan mi se prikazivao u liku Ibn Abbasa, radijallahu ‘anhuma, kad god sam stao na namaz. Sjetio sam se Ibn Abbasovih, radijallahu ‘anhuma, riječi i stavio sam pored sebe nož. Kada se ponovo pojavio nasrnuo sam na njega, ubo ga i on je teturajući pao. Nisam ga vidio poslije toga.

Rekao je Ibn-Hadžer, rahimehullah, o hafizu El-Bagindaju, rahimehullah, sljedeće: Iskren je i povjerljiv ali je poznat po tedlisu.[1] U ovoj predaji je jasno rekao da je čuo, stoga nema bojazni od tedlisa.

Iz knjige Zaštita od džina i šejtana

Autor: Vehid Abdusselam Bali

Priprema: MenhedžBudi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Dzinski Dodir Simptomi

Koje su posljedice ako čovjek ovako počne komunicirati sa džinnima?

Osjetila sam džinski dodir prilikom spavanja. Šta da učinim? Dok sam spavala osjetila sam nečiju …

error: Oo !!