LAUREN BOOTH: ERDOAN JE NAJHRABRIJI LIDER MEĐU MUSLIMANIMA

Ovo pitanje je sada na dnevnom redu zapadnih medija

“Erdoan je najhrabriji lider među muslimanima”, kazala je Booth turskom novinaru u centralnoj anadolijskoj pokrajini Konya, gdje je došla na sastanak NVO-a.

Booth, koja se sastala sa Erdoanom u Ankari, je izrazila svoje zadovoljstvo sastankom sa turskim predsjednikom. “Veoma sam sretna što sam se sastala sa Erdoanom.

Mislim da je on veliki vođa za Turke. Erdoan je najhrabriji lider među muslimanima. U proteklih deset godina posjetila sam 32 države. Među tim državama Turska me je jako dotakla. Vaše škole su besplatne, vaš zdravstveni sistem je besplatan i vaši univerziteti su besplatni”.

Govoreći o sirijskim izbjeglicama koje se nalaze u Turskoj, Booth je kazala da je Turska pokazala pravo bratstvo ne samo prihvatanjem izbjeglica već pružajući im najbolje objekte.
Ona je kazala da cijeni trud koji Turska ulaže u sirijske izbjeglice.

“Kada su svi pobjegli od Sirijaca, vi ste im pružili svoje ruke”.

“Razgovarala sam sa izbjeglicama u Adani. Kako je to velika dinamika. Turska je sada svjetski lider.

Ponosna sam što sam ovdje. Molim se za Tursku i njenu vladu. Ono što oni rade za sirijske izbjeglice je milost. To je stvarno bratstvo. Da vas Allah zaštiti! Šta bi bilo da Turska nije uspjela!”

Ona je opisala IDIŠ kao katastrofu koja je pogodila muslimane širom svijeta. Muslimani su glavne žrtve IDIŠ- ove brutalnosti.

“Ova katastrofa cilja sve muslimane. Devedestpet posto osoba koje je IDIŠ ubio su muslimani. On napada muslimane u Iraku, Siriji i drugim mjestima. Mi moramo stati protiv toga”, kazala je ona.

Booth dodaje da se Zapad jako trudi pokazati vezu između IDIŠ-a i turske vlade.

“Ovo pitanje je sada na dnevnom redu zapadnih medija”, upozorila je ona dodajući: “Tekstovi, članci protiv vaše (turske) vlade i vaše zemlje rastu iz dana u dan. Zapadni mediji imaju za cilj da usade ovu teoriju u umove ljudi. Ovo apsolutno nije istina. Svi treba da ustanemo protiv ove crne propagande”, kazala je ona.

Dalje navodi da islamski svijet pažljivo prati sva zbivanja u Turskoj i da se nadaju turskom uspjehu.
“Islamski svijet vas sada posmatra. Mi smo ponosni zbog vašeg uspjeha. Nemojte se osvrtati. Nemojte dozvoliti da vas strane sile skrenu s vašeg puta, vaše pravde i napretka”, kazala je Booth.

IslamBosna.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Erdogan: Upozoravamo Grčku da se opameti!

Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi …

error: Oo !!