Mijenjao vjeru više puta: Evo zašto je Nino Rešić postao pravoslavac pa se ponovo vratio islamu, pred samu smrt

PREŠAO U PRAVOSLAVLJE, PA SE RAZOČARAO I VRATIO U ISLAM: Legendarni Nino Rešić čak dva puta mijenjao ime i vjeru!

Njegovi hitovi i danas su slušani, a malo njih zna njegova oba imena.

Nino Rešić bio je velika zvijezda devedesetih godina, a njegov rad ostavio je trag na muzičkoj sceni cele bivše Jugoslavije.

Folk pjevač Nino Rešić rođen je u Bosanskoj Dubici 1964. godine kao Amir Rešić. Bio je muslimanske vjeroispovijesti. Nakon završenog školovanja preselio se u Srbiju, u Kruševac gde je upoznao tadašnju suprugu koja je bila pravoslavne vjeroispovijesti.

Prilikom vjenčanja sa njom Nino je promijenio svoje ime Amir u Nikola i prešao sa islama na pravoslavlje. To mu je kasnije značajno i pomoglo nakon preseljenja u Beograd i osvajanje srpske folk scene, na kojoj je bio apsolutno suveren u prvoj polovini poslednje decenije 20. vijeka.

Bez sumnje pravi razlog Ninovog totalnog preobraćanja jeste ljubav prema ženi, a i kasnije u karijeri više puta je dokazao da je čovjek vođen nagonima. Pravi dokaz njegovih motiva je došao 2004. godine kada se Nino razočaran svime što ga je snašlo i razvodom koji je tada pretrpeo – vratio na islam i na ime Amir.

Tri godine kasnije je tragično i preminu

svjetlo dunjajluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Licemjerno lice Kanade: Saudijku koja se odrekla islama dočekali kao heroja, a pokrivenu Jemenku, sa psima

Osamnaestogodišnja Saudijka predstavljena kao heroj jer se javno odrekla islama Kanadska ministrica vanjskih poslova primila …

error: Oo !!