Erdogan: Niti jedan virus nije jači od našeg jedinstva i bratstva

Svijet prolazi kroz razdoblje nakon kojeg više ništa neće biti kao prije. U to novo doba ulazimo veoma spremni zahvaljujući naporima koje smo uložili u proteklih 17 godina služenja državi i narodu, poručio je turski predsjednik Erdogan

Istanbul
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako u jeku pandemije COVID-19 ta zemlja prednjači u odnosu na većinu drugih država kada je riječ o zdravstvenoj infrastrukturi, osoblju, lijekovima, medicinskoj opremi i kapacitetima za intenzivnu njegu pacijenata, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je u poruci na Twitteru naveo kako će Turska sa kapacitetima koje posjeduje uspješno prevazići teški izazov u borbi protiv širenja koronavirusa i biti dobar primjer u svijetu.

Uz poruku je objavljen i grafički prikaz “Turska zdravstvena infrastruktura će biti još jača“.

“Niti jedan virus nije jači od našeg jedinstva, zajedništva i bratstva. Niti jedna bolest ne može stati na put našeg boljeg sutra. Niti jedna prijetnja nas ne može odvratiti od naših ciljeva“, poručio je Erdogan.

Turskim bolnicama i domovima zdravlja dostavljeno je 24 miliona hirurških maski, tri miliona maski N-95, milion zaštitnih kombinezona, više od 181.000 zaštitnih naočala, a najavljena je i intenzivnija proizvodnja svih vrsta zaštitne opreme koja je potrebna u jeku pandemije.

“Svijet prolazi kroz razdoblje nakon kojeg više ništa neće biti kao prije. U to novo doba ulazimo veoma spremni zahvaljujući naporima koje smo uložili u proteklih 17 godina služenja državi i narodu i ojačali naše ljudske, infrastrukturne i proizvodne kapacitete. Zajedno ćemo dovršiti izgradnju velike i jake Turske“, poručio je Erdogan.

Saff.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Erdogan: Upozoravamo Grčku da se opameti!

Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi …

error: Oo !!