Namaz na javnom mjestu. Nastavio obavljati namaz i pored upozorenja dvojice policajaca / Video

Allah zna šta je u njegovom srcu i koje su mu bile namjere, ali sudeći po ovome što vidimo, brat se ne boji nikog sem Allaha te nastavlja da obavlja namaz, iako dvojica prisutna policajca možda i nisu bila za to…

Neki ljudi, kada ih upitate zašto ne klanjaju namaz, daju jedan veoma smiješan odgovor: „Nemam vremena.“ Pogledajte ovu besmislicu! Za sve se ima vremena, ali za nešto što je cilj našega stvaranja, za namaz, nema se vremena! Ko će povjerovati u ovo?

Islam nalaže da se namaz obavlja u džematu (skupno), s preporukom da to bude u džamiji, jer predstavlja jedinstven skup i druženje muslimana, što povećava njihovu međusobnu ljubav i bratstvo.

Namaz obavljen u džematu vrijedi mnogo puta više od namaza koji se obavi samostalno, o čemu je Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, kazao: “Namaz u džematu vrijedniji je dvadeset i sedam puta od pojedinačnog namaza” (Buharija, 619., Muslim, 650., Ahmed, 5921.)

Napomenut ćemo da je namaz ispravan bilo gdje da se obavi, što je jedan od znakova Allahove milosti prema nama koju potvrđuje predanje od Allahovog Poslanika, Allah mu mir i spas darovao:

“Cijela zemlja mi je učinjena čistom i mjestom za obavljanje namaza, pa koga god od moga ummeta zatekne namasko vrijeme na nekom mjestu, neka tu i obavi namaz.” (Buharija, 328., Muslim, 521.)

Facebook: Alleen voor trouwen

Obrada: religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Momak klanjao u centru Beograda, evo kako su srbi komentirali taj čin po društvenim mrežama

Za narod koji voli da se pohvali time kako smo gostoljubivi i dobri domaćini, prečesto …

error: Oo !!