Momak klanjao u centru Beograda, evo kako su srbi komentirali taj čin po društvenim mrežama

Za narod koji voli da se pohvali time kako smo gostoljubivi i dobri domaćini, prečesto nam se dešava da se isčuđavamo, osuđujemo i vidimo kao pretnju sve one koji se ponašaju drugačije od nas. Najbolji primer su reakcije na snimak mladića koji je u vreme molitve po muslimanskoj veri, zastao na ulici u centru Beograda i klanjao se.

“Spremte se, spremte” olako se izgovara u Srbiji ovih dana. I svaki put je podjednako opasno, a naročito kada ide uz snimak osobe druge veroispovesti koji svojim ponašanjem nikog ne ugrožava. A tako je potpisan na Tviteru video momka koji se u centru Beograda klanjao.

“Srbi, jeste li spremni? Ako niste, spremte se, spremte”, piše jedna korisinica Tvitera osuđujući nekog koga ne poznaje za to što praktikuje svoju veru onako kako oseća da je najispravnije. Muslimanski vernici se često mole i klanjaju bez obzira na to gde se nalaze, baš kao što je ovaj momak to uradio na ulici u Beogradu, usredsređen na molitvu, klanjao se ne primećujući buku i ljude oko sebe.

Njemu niko na ulici nije smetao, ali izgleda da on nekima jeste bio trn u oku.

“Slučajno bih skrenuo kolima na njega”, “Zatucani degenerik, kao oni koji se krste kad prođu ispred crkve”, Ne bih da širim mržnju, ali na sred ulice u Beogradu, ovo je čista provokacija i bezobrazluk”, samo su neki od komentara koji su podržali

Srećom, bar na Tviteru, bilo je mnogo više onih koji su osudili autorku tvita i podsetili da svi imamo pravo na veroispovest i upražnjavanje vere na način koji nikog ne ugrožava, ili su jednostavno podsetili da je krajnje vreme da batalimo te pozive na neki imiginarni fajt i odbranu ko zna čega…

Neki komentarišu da je u pitanju nameštaljka i da je sve neka vrsta “skeča”. Sve i da jeste tako, ostavite čoveka na miru da se moli, glumi, ili šta god da radi, i gledajte svoja posla.

Pogledajte video :

Izvor: Noizz.rs

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Namaz na javnom mjestu. Nastavio obavljati namaz i pored upozorenja dvojice policajaca / Video

Allah zna šta je u njegovom srcu i koje su mu bile namjere, ali sudeći …

error: Oo !!