Cristiano Ronaldo danas je pokazao koliko poštuje Saudijsku Arabiju, svi bruje o njegovoj objavi

U Saudijskoj Arabiji ovih dana obilježava se Dan osnivanja, a u centru pažnje javnosti našao se Cristiano Ronaldo koji je sa svojim saigračima iz Al Nassra maksimalno ispoštovao ovaj praznik, te je javnost u toj zemlji posebno oduševljena zbog jednog poteza portugalskog fudbalera.

Kraljevina Saudijska Arabija već dugo obilježava 22. februar kao Dan osnivanja, a u proslavi tog praznika učestvovali su danas i fudbaleri Al Nassra.

Naravno, u centru pažnje našao se Cristiano Ronaldo koji je prije nekoliko mjeseci stigao u Saudijsku Arabiju i potpisao za Al Nassr, a od tada se u toj zemlji prati svaki njegov korak, ali i sve ono što radi njegova porodica.

Ronaldo i njegova izabranica Georgina Rodriguez su znali biti na udaru kritika zbog toga što ne poštuju običaje u Saudijskoj Arabiji.

To se ponajviše odnosi na Georginu zbog njenih provokativnih stajlinga kojima je znala izazvati žestoke kritike javnosti u Saudijskoj Arabiji gdje se takve stvari baš i ne tolerišu bez obzira o kome se radi.

Međutim, bilo je jasno da Ronaldu i njegovoj porodici treba vremena da se naviknu na život u S. Arabiji koji je u potpunosti drugačiji od onoga u Evropi.

I pored svih tih kritika danas je Ronaldo konačno dobio i pohvale jer je pokazao koliko poštuje Saudijsku Arabiju i tradiciju te zemlje.

On je bio dio performansa Al Nassra za današnji preznik i to je maksimalno ispoštovao. Fanovi su oduševljeni što je Ronaldo nosio i tradicionalnu nošnju i sve to je objavio na Instagramu, te je svim Saudijcima čestitao ovaj praznik.

Također, pojavila se fotografija kako Ronaldo pije kafu iz fildžana i maksimalno se trudio da što više učestvuje u događaju koji je organizovao Al Nassr, te pokaže kakvo poštovanje ima prema državi u kojoj trenutno nastupa.

Ronaldo je nosio na ramenima i zastavu Saudijske Arabije, a u rukama je imao čak i mač za zajedičku fotografiju. Sve to oduševilo je javnost u S. Arabiji koja čini se konačno prihvata Ronalda.

sportsport.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

RAMAZANSKI POKLON: RONALDO DONIRAO 1,5 MILIONA EURA ZA DJECU PALESTINE

Ovo Ronaldu nije prvi put da pomaže djeci Palestine… Prema pisanju brojnih medija, prva zvijezda …

error: Oo !!