Abdić napao Bećirovića: ‘Zašto u Potočarima nisi klanjao dženazu žrtvama genocida?’

Denis Bećirović, zajednički kandidat Trojke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, jučer je bio u Potočarima, ali ne i klanjao dženazu žrtvama genocida.

Očekivali su oni koji su ga vidjeli u Memorijalnom centru da će ostati u safovima. Međutim, nakon što su se formirali, Bećirović je, navodno, izašao na kapiju mezarja. Napisao je to i bivši komandant Armije RBiH Hamdija Abdić Tigar osuđujući Bećirovića za takav postupak, piše Hayat.

Zbog čega neko ide na dženazu ubijenim Srebreničanima, a ne želi da je klanja?! Bošnjački narod bi trebao potražiti odgovor na ovo pitanje, pogotovo ako se radi o čovjeku koji želi da predstavlja taj narod? Svojim očima sam vidio kad je trebala da se klanja dženaza da je napustio Memorijalni centar – objavio je legendarni komadant na svom Facebooku.
Uslijedili su brojni komentari Abdićevih pratitelja. Gotovo svi su čuđenjem komentirali takav

Bećirevićev postupak.
Trebao je stati u saf. Doživljavao sam dženaze u kojima su u safove stajali ljudi koji nisu islamske vjeroispovjesti.

Volio bih samo znati po čemu bi on to zaslužio moju ili podršku bilo kojeg Bošnjaka? Usput rečeno i ne izjašnjava se kao Bošnjak.

-Nevjerovatno. Da i ne zna učiti, trebao je stati u saf, radi poštovanja ubijenima. Veoma znakovito i pomalo čudno. Nema dileme, ne treba proći u Predsjedništvo kao neko ko bi p redstavljao Bošnjake, ni po koju cijenu.

Očekujemo njegov demant da vidimo šta će reći.
Inače, u Memorijalnom centru u Potočarima klanjana je dženaza za 50 žrtava genocida u Srebrenici. U Memorijalnom centru Potočari danas će započeti proces reekshumacije, tokom kojeg će biti reekshumirani posmrtni ostaci 85 žrtava, kako bi se njihovim ranije ukopanim tijelima dodali dijelovi skeleta koji su u kasnijem periodu pronađeni i identificirani.

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!