Zvanično: Vojin Mijatović kandidat za člana Presjedništva BiH. Evo zbog čega svi reaguju iz entiteta RS, i opozicija i vladajuća koalicija…

▪️Sada je već i zvanično Vojin Mijatović kandidat za člana Presjedništva BiH iz reda srpskog naroda odnosno iz entiteta RS.

▪️Naravno prve reakcije su uslijedile od stranaka sa sjedištem u Banjoj Luci (pozicije i opozicije), jer se boje Vojina koji se iz Banja Luke bori za BiH. Jedni kažu pomaže Dodiku, drugi da pomaže opoziciji. A ne znaju oni da smo svi, i Vojin i mi sa njim, posvetili svoj život zajedničkom nam cilju, jakoj BiH na cijelom njenom teritoriju.

Njegova kandidatura je više od politike, ona je historijski pokušaj da pokažemo i dokažemo da ova država i njeni entiteti nisu vlasništvo naroda po etničkoj pripadnosti, već vlasništvo svih građana ove zemlje.

▪️Ali, nije ni bitno sta kažu rušitelji BiH. Međutim, žalosno je da su Bošnjaci u dilemi tipa “ko je Vojin i za koga radi”? Špijun, Dodikov čovjek, ruski obavještajac, beogradski igrač… itd.

▪️Prosto rečeno, mi nećemo ni kako mi hoćemo. Maštamo o državi koju će voljeti svi, a onda kada se pojavi Srbin Vojin koji voli ovu zemlju i bori se za nju, mi mu ne vjerujemo.

Pa dobro, je li vi mislite da je glas kandidatu Dodikove opozicije, kojeg će predložiti SDS, bolji izbor za BiH? Nema razlike između SNSD-a i SDS-a u odnosu prema BiH, ne budite u zabludi. Jedina razlika i šansa da se borimo protiv takvih politika je Vojin i svi ga trebamo podržati, bez kalkulacija.

🇧🇦 Sretno Vojine! Nisi sam! A koliko nas je, u odnosu na one koji ruše ovu zemlju, znat ćemo u oktobru.

Živjela naša domovina 🇧🇦.

Ćamil Duraković

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Vojin Mijatović i Emir Hadžihafizbegović poručuju: Ako počne rat, prvi ću obući uniformu BiH i braniti ovu državu / Ako je potrebno opet ćemo braniti BiH!

Vojin Mijatović: Ne daj Bože, da počne rat, prvi ću obući uniformu BiH i braniti …

error: Oo !!