“Umjesto da svi usmjerimo energiju kojom bismo odgovorili na spregu HDZ-SNSD, unosi se razdor…”

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović dao je intervju za Vijesti.ba po povratku iz Roterdama, gdje je učestvovao na Kongresu Evropske narodne stranke (EPP). Izdvajamo dio u kojem Izetbegović govori o predstojećim izborima.

Upozoravajući da je preopasno vrijeme za eksperimente, Izetbegović je rekao da kadnidatura Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH jedino pomaže HDZ-u i SNSD-u, odnosno da pravi razdor u probosanskom bloku.

“Taj potez pomaže SNSD-u i HDZ-u, jer ih na neki način amnestira, odustaje od borbe sa onima koji su istinski problem BiH i, umjesto toga, unosi razdor u probosanski blok.

SDA, koja se veoma solidno nosi sa blokadama i koordiniranim pritiscima SNSD/HDZ, i koja ima podršku naroda, jer u posljednja tri izborna ciklusa ta podrška nije pala ispod 275.000 glasova, bit će napadnuta od interesne koalicije stranaka koje pojedinačno u prosjeku imaju deset puta manju podršku, i koje ideološki nemaju nikakvu poveznicu.

Dakle, umjesto da svi zajedno usmjerimo energiju kojom bismo odgovorili spregu HDZ-SNSD, energija tih stranaka će biti usmjerena protiv patriotske SDA i mene.

Unutar ove grupacije ne postoji zajedničko gledanje ni na ključno pitanje problema sa HDZ. Tu su im viđenja potpuno „razroka“.

Kada SDP koalira sa „derivatima SDA“, a Naša stranka sa Kukićem i Kasumovićem, onda se zaista treba upitati o čemu se tu radi?

Nažalost, očigledno se radi o banalnoj borbi za vlast, a ne o plemenitoj borbi za principe i stabilnost države”, poručio je Izetbegović naglašavajući da će narod prepoznati aktere koji unose razdor, prozrijeti njihove interese i motive, i glasati za one u koje je siguran.

“Preopasno je ovo vrijeme za eksperimente, i narod to osjeća”.

saff.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!