Predsjednik Rukometnog saveza BiH: Sarajevo mi se zgadilo, ne idem na utakmice dok su tamo “ratne muslimanske zastave”

Sramotna izjava predsjednika Rukometnog saveza BiH Marinka Umičevića

Potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević u izjavi za banjalučku ATV poručio je da mu se zgadilo Sarajevo i, kako ih je nazvao “ratne muslimanske zastave” te da ne ide i neće ići na utakmice naše reprezentacije u glavnom gradu.

Ovo svakako nije prvi put da Umičević daje sramotne i skandalozne izjave. Ranije je pozivao djecu iz manjeg bh. entiteta da igraju za Srbiju, čime je jasno poručio da je to njegova reprezentacija iako je visoki funkcioner u RS BiH.
“Meni se Sarajevo zgadilo i tamo se osjećam ugroženim, pošto smo doživjeli neprijatne scene. Nisam tamo bio i ne idem na utakmice reprezentacije dok god su na tribinama ratne muslimanske zastave i dok su god zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čudim se da naši igraju i ne mogu shvatiti da neko igra za reprezentaciju BiH, a da tamo stoje hiljade ratnih zastava, da viču ‘ubij Srbina, zakolji Srbina’…”, rekao je u Umičević za ATV.

Umičević, inače odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka i predsjednik Rukometnog saveza RS prema mišljenju navijača i javnosti glavni je krivac za katastrofalno stanje u bh. rukometu, a ovakvim zapaljivim i ničim izazvanim izjavama dodatno produbljuje jaz između entiteskih saveza i stvara dodatne podjele u bh. rukometu.

(Izvor: Klix.ba)

Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević navikao nas je već na sramotne izjave, ali posljednja koju je dao iznova nas šokira.

Umičević uopće ne ide na utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u izjavi za banjalučku ATV rekao je da mu se zgadilo Sarajevo i da neće ići na mečeve dok se na tribinama nalaze samo njemu poznate “ratne muslimanske zastave”.

“Meni se Sarajevo zgadilo i tamo se osjećam ugroženim, pošto smo doživjeli neprijatne scene. Nisam tamo bio i ne idem na utakmice reprezentacije dok god su na tribinama ratne muslimanske zastave i dok su god zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čudim se da naši igraju i ne mogu shvatiti da neko igra za reprezentaciju BiH, a da tamo stoje hiljade ratnih zastava, da viču ‘ubij Srbina, zakolji Srbina’…”, rekao je u Umičević za ATV u izjavi za kakvu ne postoje adekvatne riječi koje bi je mogle opisati.

Ostat će nejasno otkud Umičeviću potreba da iznosi neistine poput te da se na utakmicama Bosne i Hercegovine skandira “ubij Srbina”, a postavlja se pitanje zašto onda uopće obavlja funkciju predsjedniika RSBiH…

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP očekuju novi izazovi, piše SC.

Za plasman na kontinentalnu smotru najboljih evropskih selekcija naši će momci u oktobru igrati protiv selekcija Slovenije i Crne Gore.

Naime, BH Fanaticosi su se osjetili dužnim da reaguju na, kako ističu, nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je “jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.”

“ Dužni smo da reagujemo na nebulozne izjave Marinka Umičevića o tome kako je jedna susjedna država njegova reprezentacija dok istovremeno obnaša funkciju u Rukometnom savezu BiH. Svjesni smo da te muče kompleksi jer se svaki dan budiš u državi koju ne voliš. Svjesni smo da i komšije vjerovatno ne žele da im na pozicijama za sport sjede ljudi koji se bave proizvodnjom cipela. Zato respektuj zajedničku nam domovinu, nigdje drugo i nisi u mogućnosti da budeš na čelu nekog saveza! Prihvati se posla ili odlazi!”, poručili su BH Fanaticosi.

“Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!”, stoji na transparentu.

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!