Reis Kavazović odgovorio Dodiku: Ako mrziš nekoga, to znači da te ta osoba porazila!

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik dosegnuo je jučer novo moralno dno islamofobnim stavovima o džamijama, Bošnjacima, kao i visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

– A nema ni riječi o punim omladinskim džamijama kao prijetnje sigurnosti BiH, niti da probošnjaci ne mogu tolerisati manjinu – kazao je Dodik, koji, naravno, javnosti nije ponudio nijedan dokaz zašto bi “pune džamije”, kao uostalom i “pune crkve”, bile sigurnosna prijetnja.

Iako je bh. javnost umorna od decenije i pol nacionalističkih, šovinističkih, pa i fašističkih istupa Milorada Dodika, svoj komentar za portal Radiosarajevo.ba dao je poglavar Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović:

“Ne bih komentarisao Dodikove izjave. Mislim da nema ni potrebe. One su tako bjelodano sporne i svakom poznate. Mislim da to više niko ne uzima za ozbiljno, ni kod nas niti u svijetu.

Volio bih da nije tako, volio bih da se sa svojim komšijama lijepo slaže, da učini nešto dobro za sve nas, po čemu bismo ga pamtili.”

Dodikove mrzilačke narative poglavar IZ u BiH doveo je u kontekst poslovice u kojoj se kaže:

“Ako mrziš nekoga, to znači da te ta osoba porazila”.

Radiosarajevo.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!