Video koji gledate je eksplicitan i prikazuje ruskog vojnika kako ubija Čečena i njegovu suprugu. Neki Čečeni su vrlo brzo zaboravili prošlost…

Čečeni su vrlo brzo zaboravili prošlost 16.10.1999

Kako iko može zaboraviti ruske zločine u Čečeniji?
Marioneta Vladimira Putina, poniženi zločinac Ramzan Kadirov, u subotu je izjavio kako se napredovanje ruske vojske odvija “strogo u skladu s ofanzivnim planom” te da je primio mnogo zahtjeva Čečena za dobrovoljnim odlaskom na ukrajinsko ratište.

”Primam desetke zahtjeva i prijedloga od stanovnika republike s aktivnom građanskom pozicijom. Odredi dobrovoljaca iz reda Čečena spremni su u svakom trenutku stupiti u redove naših boraca”, napisao je Kadirov koji se nalazi na čelu Čečenije od 2007. godine.

U međuvremenu, dok ovaj zločinac nastavlja ponižavati Čečenski narod i njihovu ogromnu žrtvu za nezavisnost, stranice na društvenim mrežama koje nisu pod njegovom kontrolom podijelile su eksplicitan videosnimak nastao tokom Drugog čečenskog rata 1999. godine na kojem ruski teroristički vojnici hladnokrvno ubijaju čečenskog civila pred suprugom i kćerkom, a potom ubijaju i njegovu suprugu.

Videosnimak je podijeljen uz poruku da Čečeni nikad ne zaborave zločine ruske vojske. Napominjemo da je videosnimak eksplicitan.

Videosnimak:

Njemačka nevladina organizacija GfbV-International (Društvo za ugrožene narode) izvijestilo je da je samo u Drugom čečenskom ratu ubijeno oko 80.000 čečenskih civila, u brutalnom ruskom bombardovanju i planiranom streljanju, što se može okarakterizirati genocidom.

Ummet Press

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!