Predznak Sudnjeg dana: Dolazak vremena kada će čovjek biti prinuđen izabrati između nemoći i razvratnog života

Poslanik,sallallahu alejhi ve sellem, nas je obavijestio da će doći vrijeme kada će čovjek biti prinuđen da bira između dvoga: ili da ode u razvrat ili da budeproglašen nemoćnim, ili zaostalim, ili jalovim, ili drugim sličnim ponižavajućim epitetima koje koriste razvratnici.

Ta pojava predstavlja jedan od predznaka Sudnjeg dana, a Allahov Poslanik, sallallahualejhi ve sellem, nas je nasavjetovao da izaberemo nemoć i distancu odrazvrata.

Ebu Hurejre, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Doći će vrijeme kada čovjeku neće preostati osim da izabere ili nemoć1, ili razvrat, pa ko doživi to vrijeme neka izabere nemoć, a odbaci razvrat“.2

Ova pojava se može sresti i u našem vremenu, pa koliko je samo djevojaka koje nose hidžab prozvano da su zaostale i bezvrijedne, ili koliko je onih koji su odbili uzeti npr. kamatu, ili mito, ili da prisustvuje razvratnim skupovima, pa su prozvani zaostalim i neciviliziranim.

Društvo ih je natjeralo da biraju između raznih poroka i razvrata, ili ako odbiju, da budu proglašeni bespomoćnim, zaostalim i nekorisnim.

Iz knjige Kraj svijeta, autora Muhammeda el-Arifija

Menhedž

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Bitka Armagedon i početak kraja svijeta – Predznak Kijametskog dana

Bitka Armageddon je istina i njeno dešavanje je jako blizu. Bitka Armageddon je istina i …

error: Oo !!