Inicijativa za izgradnju džamije na Trebeviću. BH biznismen gosp. Hubić sam ponudio kompletnu izgradnju džamije na Trebeviću

Biznismen Hubić voljan učiniti sve što je potrebno u cilju otklanjanja eventualnih prepreka za realizaciju ove ideje

Iskreno se nadam da ćete predloženu inicijativu podržati i omogućiti realizaciju projekta – naveo je, uz ostalo, Hubić, dodajući da je “voljan učiniti sve što je potrebno u cilju otklanjanja eventualnih prepreka” za realizaciju ove ideje

Bosanskohercegovački biznismen Nermin Hubić, porijeklom iz Višegrada, uputio je Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) pismo namjere za finansiranje, izgradnju, te kasnije uvakufljenje džamije na Trebeviću, saznaje Bosnian News Service.

Pismo namjere je upućeno reisu-l-ulemi dr. Huseinu ef. Kavazoviću, Vakufskoj direkciji, Medžlisu IZ Sarajevo, SDA Stari grad, načelniku Starog Grada Ibrahimu Hadžibajriću i predsjedavajućem OV Stari Grad Mirzi Bataloviću.

– Vezano za inicijativu zastupnika Zahiragića (Adija, op.a.) i Kluba SDA Stari Grad za izgradnju džamije na Trebeviću, ovim putem vas obavještavam da sam spreman, ukoliko navedena inicijativa bude prihvaćena i potrebne dozvole za građenje pribavljene, u potpunosti o svom trošku izvršiti izgradnju – navodi se u pismu Hubića.

On tvrdi da je opravdanost izgradnje “više nego očita”, te ponovo izražava spremnost da “o svom trošku izgraditi objekt bez bilo kakve finansijske podrške od institucija ili trećih lica”.

– Iskreno se nadam da ćete predloženu inicijativu podržati i omogućiti realizaciju projekta – naveo je, uz ostalo, Hubić, dodajući da je “voljan učiniti sve što je potrebno u cilju otklanjanja eventualnih prepreka” za realizaciju ove ideje.
Hubić je potvrdio da je uputio pismo namjere. Veli da je “time sve rekao” i da “ne želi nikakav publicitet”.

– Iskreno se nadam da će projekt u interesu svih nas biti realiziran. Sada je na institucijama da urade svoj dio posla. Oni koji trebaju da znaju su obaviješteni o mojoj namjeri i spremnosti sa željom da to bude ohrabrenje da provedu procedure i, na kraju, izgradi džamija. To je jedini razlog zbog kojeg bilo šta govorim u javnosti – kazao nam je Hubić.

Inače, Hubić je zaintrigirao je bh. javnost prošle godine svojom višemilionskom ponudom za kupovinu devastiranog Doma penzionera u Nedžarićima u Sarajevu. Bio je, naime, spreman izdvojiti 14 miliona KM za ovaj objekt, no pobjedila je viša ponuda druge bh. kompanije.

Podsjetimo, 21. januara vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić najavio je incijativu za izgradnju džamije na Trebeviću.

– Na narednoj sjednici općinskog vijeća, idući četvrtak ako Bog da, podnosim incijativu u svoje ime i u ime Kluba SDA Stari Grad, za dodjelu općinske zemlje na Trebeviću Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, uz poruku da je općinska administracija spremna da uradi sve, kako bi ubrzala proces izgradnje prijeko potrebne džamije na Trebeviću – napisao je Zahiragić putem Facebooka.

Avaz

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!