Hvala Allahu još jedan NEuspjeli pokušaj atentata na Erdogana…

Ovim činom su samo ojačali i Tursku i Erdogana… Da Gospodar sačuva Tursku, njenog lidera i narod. Amin!

Draga braćo i sestre, dušmani ne miruju.

Ovih dana nisu uspjeli da preko novca i napada na liru sruše predsjednika Erdogana i Tursku, zato su jučer pokušali da to urade atentatom lično na predsjednika Erdogana.

U Turskoj je jučer uništen eksploziv postavljen ispod vozila policajca koji je trebao osiguravati Erdoganov skup u Siirtu, na kojem se danas obratio turski predsjednik.

Hvala Allahu koji najbolje poznaje spletke dušmana i koji ih uništava. Hvala Gospodaru svih svjetova koji nam je sačuvao lidera ovog ummeta.

Zamoliću sve vas, poštovana braćo i sestre, da proučimo dovu za našeg predsjednika i za Tursku. Allah najbolje zna, možda Gospodar primi baš dovu nekoga od nas i ona bude uzrok da se sačuvaju naši predvodnici.
Naš zaštitnik je Allah Uzvišeni, a naše najbolje oružje je naša dova.

Molimo Te, Gospodaru Uzvišeni, da nam sačuvaš Tursku, njen narod i njenog predsjednika, kao i sve muslimane širom svijeta.
Amin.

U distriktu Nusaybin, u turskom gradu Mardinu, jučer je uspješno deaktiviran eksploziv postavljen ispod vozila turskog policajaca. Naknadno je utvrđeno da je policajac trebao osiguravati skup u Siirtu, na kojem se obratio turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, javlja Anadolu Agency (AA).

“Oni spletke prave, a Allah razvaljuje spletke njihove…”

Prvo problem sa inflacijom sad pokušaj atentata… dušmani ne miruju…

Al Uz Allahovu pomoć sve je na vrijeme spriječeno, ovim činom neuspjelog atentata samo su ojačali i Tursku i Erdogana…
Molim Allaha s.w.t. da pomogne Erdogana i narod Turske u borbi protiv dušmana…

Mirzet Ahmetspahić

Preuzeto sa FB stranica: Republika Turska

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!