Zlatan Ibrahimović: Brata sam sahranio po muslimanskim običajima, ali ne vjerujem u Boga, samo u sebe. Čak ni u život poslije smrti

Novinare je zanimalo da li Ibrahimović vjeruje u Boga

Ibrahimović o ratu u BiH i teškoj sudbini. Ibrahimović je poručio da ne vjeruje u Boga

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović u razgovoru za Corriere della Sera govorio je o teškom djetinjstvu, ratu u Bosni i Hercegovini i brojnim drugim privatnim stvarima.

Ibrahimović, koji i dalje nastupa za Milan iako je u petoj deceniji života, govorio je o privatnim stvarima u vrlo zanimljivom intervjuu koji je jutros objavio Corriere della Sera. Novinare je zanimalo da li Ibrahimović vjeruje u Boga.

“Ne. Vjerujem samo u sebe. Čak ni u život poslije smrti. Ovo je život i kada umrete, gotovo je. Ne znam čak da li mi je potrebna sahrana ili samo ukop kada odem”, rekao je Ibrahimović.

Novinari su ga pitali za rat u Bosni i Hercegovini, a o tome je legendarni nogometaš slušao od svog oca.

“Moj otac je mnogo propatio zbog rata. Svaki dan je dobijao informacije da je stradao neko koga on zna. Pomagao je izbjeglicama i pokušao mene učiniti sigurnim. Uvijek me čuvao, a kada je njegova sestra preminula, meni nije dozvolio da odem u mrtvačnicu”, dodao je Zlatan.

Brat slavnog nogometaša Sapko je preminuo od leukemije, a Ibrahimović je otkrio kako je sahranjen po muslimanskim običajima.

“Moj brat Sapko je preminuo od leukemije. Bio sam tu i prestao je disati ispred mene. Sahranili smo ga po muslimanskim običajima, a otac toga dana nije pustio ni suzu. Narednog dana je otišao na grob i plakao od jutra do mraka”, ispričao je Ibrahimović.

Napadač Milana je otkrio kako je u mladosti bio stidan i da zbog toga, kao i zbog “zaljubljenosti u samoga sebe”, dugo nije imao djevojku.

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Jedan od najvećih napadača u historiji nogometa – Zlatan Ibrahimović: „Šveđani me napadaju!“

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović bez sumnje je jedan od najvećih napadača u historiji nogometa… Švedski …

error: Oo !!