Jučer Ertuğrul, danas Erdoğan! (VIDEO)

Poznati izvođač ilahija, Maher Zain, prije par mjeseci je izdao novu pjesmu koju je posvetio Turskoj i njenom predsjedniku Erdoganu. U toj pjesmi Maher, između ostalog, kaže: “Dün Ertuğrul, bugün Tayyip Erdoğan“, što znači: “Jučer Ertugrul, danas Tajip Erdogan“.

Ertugrul, koji je živio u 13. vijeku, bio je veliki borac za islam i muslimane a njegovi sinovi su ga u tome slijedili. Dovoljno je reći da je njegov sin Osman osnivač Osmanskog carstva koje je ime dobilo po njemu.

Danas imamo predsjednika Erdogana koji je također veliki borac za svoj narod, svoju vjeru i svoju državu. On je također i veliki borac za sve muslimane širom svijeta. On je glas nečujnih masa.

U video prilogu smo Vam pripremili isječak iz 122. epizode serije Diriliş: Ertuğrul i isječak iz jednog od govora predsjednika Erdogana.

Pogledajte kako je nekada Ertuğrul još u 13. vijeku govorio o porezima koje su Mongoli nametnuli Turcima kako bi uništili njihovu ekonomiju.

Danas slično govori predsjednik Erdoğan o prljavim ekonomskim igrama Amerike koja je pokušala da uništi ekonomiju Turske tako što je napala tursku liru.

republikaturska.blogspot.com

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!