Prešao je na islam i želi šerijat u Hrvatskoj! Upoznajte bolje Marka Franciškovića, vođu zagrebačkog prosvjeda?

Jedna od glavnih zvijezda prosvjednih skupova protiv COVID potvrda, a koje građani najčešće nazivaju antivakserima

Knjiga se zove “Hrvatski džihad”, izdana je 2019. u vlastitoj nakladi. Naslovna stranica crne je boje s bijelim arapskim natpisom i pečatom. Identične simbole imala je i zločinačka tvorevina nazvana Islamska država. Kao da je autor knjige preslikao njihov barjak na svoje djelo. Zapravo, radi se o pečatu islamskog proroka na kojemu piše ono što je za svakog muslimana temeljna vjerska istina: “Alah je jedini bog, Muhamed je njegov poslanik.” Tu rečenicu svjedočanstva ili šehadeta izgovara svaki musliman u času kada prima islam. I sama po sebi, baš ni u čemu nije sporna.

Autor knjige je Marko Francišković (1970., Karlovac), jedna od glavnih zvijezda prosvjednih skupova protiv COVID potvrda, a koje građani najčešće nazivaju antivakserima. Zagrebačke prosvjednike predvodio je, javljaju mediji, u subotu tijekom marša na Prisavlje, gdje su silom htjeli objasniti novinarima što bi to trebalo biti novinarstvo. Odnosno, kakve su njihove vizije.

Nije nosio bizonovo krzno s rogovima, kao onaj vrač ili guru iz Washingtona u pohodu na Capitol Hill, odnosno Kongres, u siječnju 2021. godine, ali ga vođom smatra dio domaćih antivaksera. Čini se da se i lav Marko slaže s takvom vizijom. Tamna kapa šilterica, srebrna brada, tamna jakna s hrvatskim grbom i prvim bijelim poljem, stiliziranim ljiljanovim cvijetom iznad, te sabljom i perom iza šahovnice, koliko se da razlučiti s fotografija. Dolje tzv. cargo hlače i džepovi sa strane. Tako se često nose civili u paravojnim misijama.

Marko mrvu baca na Fidela Castra iz starih dana. Može dugo i svašta govoriti. Jedino ne žvače cigaru.

Uglavnom, Francišković je u Zadru, u predvečerje zagrebačkog prosvjeda, također govorio misionarski. Evo nekoliko nasumičnih njegovih poruka, tek da osjetite o čemu se radi:

“Budite u istini i istina će vas osloboditi. Zar ne vidite što se sprema, pogledajte Austriju. Počet će nas hvatati kao zečeve. Osjeti se zadah zvijeri, tu je blizu. Civilizacija upada u bešćutnost srca. A ja želim da se branimo, zajedno sa svojom braćom. Većina će sutra biti ljubomorna na vas što niste primili cjepivo. Nije ovo igra i zabava. Treba se organizirati. Sada, odmah!”

Ili:

“Tražim zaštitu stvoritelja neba i zemlje. Ako i poginem na božjem putu, za svoju obitelj, braću i domovinu, ako me likvidiraju, znam da sam ih već nadmudrio, da sam već pobijedio. Ja sam već prije 20 godina, dok sam bio u zatvoru, napisao knjigu i iznio teokratski model kako treba organizirati Hrvatsku, kako rušiti sustav koji je bezbožan i zao. Prestanite biti ovce i postanite lavovi. Božji lavovi su tu, dignite se i vičite!”

A o glavi mu rade, tako barem kaže, isti oni koji su ubili Antu Paradžika, tvorca HOS-a, Mira Barešića, Blaža Kraljevića i Ludviga Pavlovića.

Koliko se može vjerovati Wikipediji, neka ocijeni svatko od vas, ali u članku o “Džihadi Marku” stoji sljedeće:

“Nakon izlaska s prisilnog liječenja, Marko Francišković prešao je na islam. Godine 2019. objavio je knjigu ‘Hrvatski džihad’, u kojoj se zalaže za širenje islama i prihvaćanje šerijatskog prava u Hrvatskoj.”

Lako je na YouTubeu pronaći podulji video – dva debela sata – sa zadarskog predstavljanja Franciškovićeve crne knjige koju spominjemo. Teško je sve prepričati, ali tumačeći okupljenima džihad kao duhovni napor pojedinca u borbi sa svojim slabostima, kao osobnu borbu koja traje dok smo živi, vizionarski autor ističe i da svi ti principi vrijede za cijelu našu zajednicu.

Dokučio je tako i da su svjetske sile zloupotrijebile i pečat proroka Muhameda, stavljajući ga na ISIL-ovu zastavu.

Ne manjka tu talmudskog judaizma, rabina koji uče da su samo židovi stvoreni na božju sliku, a da su duše svih drugih ljudi na razini životinje. Pa izlaganje prate fotografije Vladimira Putina s ortodoksnim židovskim prvacima, onda fotografskih kadrova Baracka Obame s tim cionistima, a o Donaldu Trumpu da se i ne govori. Proniknuo je Marko i u opasne odnose kineske komunističke partije – koji usput u logore zatvaraju milijune muslimanskih Ujgura – s cionističkim i masonskim tvorcima novog svjetskog poretka.

Nije mimoišao ni naše krajeve: pronicljivo je povezao Osamu bin Ladena, Henryja Kissingera, dobitnika Nobelove nagrade za mir i svojedobnog savjetnika američkih predsjednika i državnog tajnika, te Franju Tuđmana.

Kao, Tuđman je još šezdesetih odlazio Kissingeru i jugoslavenske ideje zamijenio nacionalnim i antikomunističkim. A Bin Laden da je “devedesetih” više puta dolazio u Hrvatsku. Preko koje su i u BiH ubacivani islamistički borci.

Dosta o tomu.

Skicu za portret svakako treba tonirati i činjenicom da je Marko Francišković još 2013. godine bio prisilno hospitaliziran i psihijatrijski liječen nakon internetskih rasprava s Rankom Ostojićem, nekadašnjim šefom MUP-a u vladi SDP-a. Suđen je bio i za posjedovanje oružja. Na koncu je konačno pušten kao zdrav, a dio javnosti bio je ogorčen takvom “zloupotrebom psihijatrije” i “kršenjem temeljnih ljudskih sloboda”. Bilo je i prosvjeda njegovih pristaša.

Mediji spominju i da je “Džihadi Marko” još 2015. godine izgubio sudski spor s Goranom Radmanom, tadašnjim šefom HRT-a, nazivajući ga bivšim i daljnjim suradnikom KOS-a. Francišković je tada bio čelnik udruge “Pravednik”.

Marko je znao izlaziti i na izbore, krajnje neuspješno, vodi grupe na društvenim mrežama i protivi se mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa. Bio je i kontra ulaska Hrvatske u Europsku uniju, predvodeći demonstracije. Vratio bi sve Hrvate iz dijaspore kući, pokrenuo novu banku i svima izbrisao dugove. Antiglobalist. Pisao je i eseje za “Zlatno pero”, katolički periodičnik, navode mediji, zalažući se za kršćanski moral u politici i ekonomiji.

No danas govori o Jelačićevoj sablji damaskiji, kojom je hrvatski ban porazio Mađare, koju je dobio u Bosni i na kojoj piše: “Osloni se na Alaha.” I “Nema junaka do Alije, ni sablje do Zulfikara”. Dakle, o Jelačiću kao prvom hrvatskom džihadistu. O Banovini Horosan i slično. S grbom kakav “Džihadi Marko” nosi na jakni: šahovnica, ljiljan, pero i sablja. Zulfikar je jedan od Muhamedovih mačeva, s dvije oštrice, koje je Poslanik darovao suborcu Aliji, kasnijem kalifu i imamu.

Je li borba protiv epidemioloških mjera dio Markova osobnog džihada i vidi li se Francišković na čelu kakvog organiziranog, zajedničkog džihada – o tomu će sigurno i sam propovijedati. Odnosno učiti.

Naravno, sve ovo nikako ne treba miješati sa svačijim punim pravom na slobodu vjeroispovijesti: bila ona kršćanska, islamska, židovska ili koja druga.

slobodna dalmacija

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!