Da li se ispod crkve koja je nedavno uklonjena iz dvorišta nane Fate Orlović, nalazi masovna grobnica?

Kome su zvona zvonila?!?!

Prije nego se nelegalno izgrađena crkva u dvorištu nane Fate Orlović uklonila, u javnosti su izlazile nagađanja, priče, pa i glasine da se ispod te crkve nalazi masovna grobnica, pa su mnogi sa pravom i donosivali zaključke zbog čega se nije na vrijeme ista i uklonula.

Svoje viđenje na tu situaciju ima i autor teksta Hivzibeg Džumišić:

Nikad neće maknuti crkvu iz nanine avlije! Jer ispod crkve je masovna grobnica sa kostima pobijenih Bošnjaka! To sam rekao još prije petnaest godina, i uvjek sam to nani Fati napominjao kad god bih je zijaretio na putu za Srebrenicu. Da nije te grobnice četalji bi već poodavno maknuli tu vampirsku crkvu! Ali ne mogu sebi dopustiti baš toliku bruku i sramotu, pa ih u tome svesrdno pomažu i naše balije! I te takve stvari sa protokom vremena postaju normalne, i žrtva se na njih navikava kao nešto nesporno, i čak zakonski “regulisano” nekakvim presudama bijeljinskih četničkih sudova!??

Dejtonski ustav je veći genocid od genocida! Zbog takvog ustava i društvenog uređenja koje je ozakonilo fašizam i podjele, a sa tendencijom daljnjih sukoba, u našu zemlju ne dolaze investicije, a državu je napustilo milion ipo ljudi, i ta rijeka odlazaka se ne zaustavlja!

Jedan Francuz je napisao knjigu i doktorirao na temu agresije na našu zemlju 1992-1995. U knjizi je detaljno opisao i dokazao za gradove Foču(Aladža džamija), Brčko(Savska džamija) i Prijedor(Čaršijska džamija) sljedeće:

Četnici pobiju što veći broj Bošnjaka bez obzira na spol i uzrast, te ih bace na određenom lokalitetu u masovnu grobnicu!

Onda preko njih istresu smeće sa deponija!

Nakon toga sruše neku od džamija i sav taj građevinski materijal istresu preko te masovne grobnice!

Zatim se u neka gluha doba noći na tom mjestu obavlja nekakav crkveni obred, koji predvode Kačavenda i ostala kleropravoslavna bratija, uz mnoštvo ostalih srpskih vjernika!

I na kraju, ako je mjesto pogodno i adekvatno, onda tu i crkvu podignu!

Autor: Hivzibeg Džumišić

(ZASREBRENICU.ba)

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Potvrđena vijest: Nana Fata Orlović će u povodu Dana državnosti dobiti Povelju, a bit će joj dodjeljena na svečanoj sjednici…

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština …

error: Oo !!