Safet Begić: ‘ŽELE DA NAM OGADE OVU NAŠU PRELIJEPU BOSNU…’

Bosna je zemlja koja je vjekovima prkosila raznim jakim I slabim vjetrovima I udarima sa svih strana.
Odolijevala onima koji su je htjeli oteti milom I onima koji su to htjeli silom. Opstajala je I opstala samo zahvaljujući Bogu I bosanskim ljudima koji su je voljeli toliko da su je svojim tjelima I svojim životima branili I odbranili.

Naravno bilo je tu uvijek I onih mudrih I pametnih bosanskih glava koje su uvijek znale odolijevati spletkama koje su pravljene sa svih strana.
Postavlja se pitanje …. ZAŠTO JE ONA SVIMA INTERESANTNA I ZASTO JE SVI ŽELE ZA SEBE?

Kada pogledamo kartu Evrope vidjećemo da ona po položaju ali i po izgledu podsjeća na SRCE.

A znamo da je duša vezana za srce. Mnogi raniji I sadašnji gosti, prolaznici, pjesnici I pisci su pričali I pisali , pričaju I pišu kako Bosna je ta koja ima DUŠU. U stvari Bosna je SRCE I DUŠA Evrope.

Kada momci hoće da osvoje neku lijepu djevojku, oni u pravilu nastoje na sve moguće načine da osvoje njeno srce. Pa se I potuku nastojeći osvojiti to srce . Kroz istoriju znamo da su se I ratovi vodili zbog djevojke ili žene odnosno zbog osvajanja njenog srca. Upravo se to dešava sa Bosnom. Konstantno je svi žele sebi , konstantno je žele osvojiti, jer je ona SRCE I DUŠA Evrope.

Pokušano je to u protekloj agresiji devedesetih godina da se uradi brutalnom silom do mjere da su počinjeni strašni zločini I Genocid nad onima koji vole Bosnu I koji su je branili, ali upravo zahvaljujući Bogu I njihovoj ljubavi prema Bosni nisu je uspjeli osvojiti.

Kad su oni koji je žele osvojiti toga postali svjesni, promjenili su taktiku osvajanja Bosne koja je I sada veoma aktualna i koje MORAMO biti svjesni.

Sadašnja njihova taktika je ta da nastoje maksimalno nama koji je volimo je ogade kako bi je mi prestali voljeti I kako bi odustali I otisli od nje I onda bi je oni uzeli sebi. To rade na nacin da sa svih mogućih strana uz pomoć domaćih izdajnika , koristeći jedno od najmoćnijih oružja a to su MEDIJI prikažu Bosnu kao nemoguću državu u kojoj je život nemoguć, u kojoj nema prava nema pravde nema obrazovanja , posla , napretka , medicinskog sistema, kako je stanje katastrofalno I kako svakog trenutka postoji mogućnost da izbije rat, mada svako normalan vidi da u realnosti to nije ni blizu istini.

Činjenično stanje jednostavno nije takvo. Naravno da ima nedostataka koje treba odstranjivati I popravljati ali kad sagledamo realno stanje , a ne ono što nam se konstantno servira putem medija, u Bosni postoji normalan svakodnevni život koji bi mogao biti puno bolji kada bi nas pustili na miru da sami gradimo svoju budućnost.

Oni koji to rade, a to su mnogi sa dalekog I bliskog istoka I zapada , neki od naših susjeda I komšija I domaći izdajnici, nisu ni svjesni da Bosna je uvjek imala , ima nas sada I uvijek će imati svoje Bosnce koji je volimo I ni na koji način ne mogu nam je ogaditi niti izbaciti iz naših srca , bez obzira na to da li živimo u njoj ili na bilo kojem dijelu ove planete.

Ova bitka kojom pokušavaju spletkama osvojiti Bosnu za njih je već u naprijed izgubljena kao I sve do sada.

Ne daju Bosanci svoje Bosne I po cijenu života,to smo pokazali do sada hiljadu puta.

cenzura.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!