Nikad nije kasno za tevbu. Priča o ženi koja se pokrila uoči smrti, a njezina mahrama je otišla zajedno sa njom u mezar

Bismillah, uzmimo pouku!! ✅

Naš hidzab, naš nikab, naša🌹, naša pokornost Allahu Stvoritelju svih svjetova🌺
“Priča mi jedan brat, prije koji dan, sestra mu je preselila na bolji svijet. Molim Allaha da joj podari Džennet.

”Bila je na smrtnoj postelji, bolovi su se vidjeli i tijelo se grčilo. Nije joj bilo ostalo života, do još nekoliko sati. Sjedio sam pored nje i suze su same tekle. Imala je 19 godina i bila je toliko lijepa da je se dva oka nisu mogla nagledati. Dok je ležala i tijelo joj se grčilo od bolova, zamolila me da joj donesem mahramu. Ustao sam odmah i hitro otišao do prve prodavnice i kupio.

Stigao sam za nekih dvadeset minuta. Zamolila me da joj donesem malo vode da uzme abdest, što sam i učinio. Uzela je abdest s teškom mukom i rekla mi: ‘Stavi mi mahramu brate, zelim da ucinim tevbu Allahu’. Suze su mi tekle i tekle. Legla je i zanijetila je dva rekjata, to su bili rekjati tevbe braćo i sestre.

Obavila je namaz tevbe i u suzama počela da dovi.
‘ O moj Gospodaru, ja sam bila nemarna, nisam nosila mahramu, oprosti mi’. Ponovila je to nekoliko puta. I kajala se i kajala, suze su joj tekle. Nakon nekoliko minuta rekla mi je: ‘Osjećam da mi je kraj blizu. Dragi moj brate ne daj da mi skinu mahramu nikad više. Nisam je nosila dugo i molim Allaha da mi oprosti’.

Moja majica je bila mokra od suza…”, priča mi brat i ja sam plakao dok sam sve ovo slušao. Kaže on: ”Zatim je nastupila ikindija, i ona je klanjala ikindiju i već je bila smirenija. Njen jezik je neprestano se micao i vidjele su se riječi La ilahe ilallah…”

Pred Akšam je sestra preselila, a mahramu je odnijela i u mezar. Nije dala da joj skinu mahramu. Pitam se, sad da li u ovoj noći ima ijedna sestra da uzme pouku i da stavi mahramu.

Drage moje sestre, razmislite o ovom događaju i pokajte se prije nego dođe smrtni čas. Tada zaista neće biti više ništa važno i nikakva ljepota vam neće biti bitna. Molim Allaha da nam se smiluje i da uzmemo pouku.”

Nezim Halilovic Muderris

Obrada: religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Novozelandska policija uvrstila hidžab u zvaničnu uniformu

Policija na Novom Zelandu je uvrstila hidžab u zvaničnu policijsku uniformu kako bi ohrabrila muslimanke …

error: Oo !!