Predznak Sudnjeg dana kojeg svi gledamo svojim očima danas (Izbjeglice i malobrojnost muslimana)

Hadis o malobrojnosti muslimana i izbjeglicama

Sevban, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Samo što nisu narodi nasrnuli na vas kao što izjelice nasrnu na činiju (hranu).” Neko na to upita: “Je li zato što će nas tada biti malo?” A Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, odgovori: “Naprotiv, bit će vas tada mnogo, ali poput pjene koju voda nosi.

A Allah će iz prsa vaših neprijatelja uklonuti strahopoštovanje prema vama, a u vaša će srca uliti vehn.” A šta je to vehn, o Allahov Poslaniče?” – upitali su, a Poslanik će: “Ljubav prema dunjaluku i strah od smrti.” (Hadis je sahih. Bilježi Ahmed, šejh Albani ga ocijenio vjerodostojnim u “Es-Silsiletu es-sahiha”, br. hadisa 958)

Ovaj je hadis jedan od dokaza poslanstva i jedan od predznaka Sudnjeg dana, pošto su na muslimane nasrtali i navaljivali udruženi nevjernici sa svih strana, kao što izjelice navale na posudu s hranom.

Međutim, malobrojnost muslimana neće biti povod za napad na njih, jer će biti mnogobrojni, nego zato jer će biti poput pjene koju voda nosi, bez snage i glasa. I ovo je, nažalost, stanje ummeta danas koji broji više od milijardu sljedbenika, ali je to samo količinski broj, bez kvaliteta. Strahopoštovanje je nestalo iz prsa neprijatelja, i igraju se sa muslimanima kako hoće, ratujući protiv njih i osvajajući šta im je volja. A muslimani okupirani i zaljubljeni u dunjaluk, plaše se za svoj život i strepe od smrti.

Iz knjige: “Kraj svijeta” – Autor: Dr. Muhammad Abdurrahman Al-Arifi,

n-um.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Predznak Sudnjeg dana kojeg danas jasno svi gledamo svojim očima

Hadis o malobrojnosti muslimana i izbjeglicama Sevban, radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu …

error: Oo !!