DOK SU BOŠNJACI RIZIKOVALI SVOJE ŽIVOTE DA ME PREBACE U AUSTRIJU, MENE SU LOVILI SPECIJALCI IZ RS-A I SRBIJE”

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, govorio je o svom povratku u BiH, i tom prilikom kazao je kako je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, izgubio kompas.

-On hoće da ode, ali bez zatvora i odgovornosti. Imao je moć, ali je nije iskoristio na pravi način. Ni Bakir ni Čović nisu bili očevi nacije, vjere, očevi svojih ljudi, kao ni Dodik. On mora odgovarati! Bakir i Dodik su u stanju izazvati rat da bi prikrili dva svirepa zločina, ubistva Davida i Dženana i sve što se dešavalo i prije i poslije. Morat će odgovarati, neću popustiti, tvrdio je Dragičević sinoć, prenose mediji.

-Svi se peru da ne stoje iza ubistava Davida i Dženana. Dobio sam poruku od Dodika prije mjesec dana. Rekao mi je da su Lukač i on na suprotnim stranama, Lukač ima oružanu silu u RS-u, a Dodik dobro zna kakav je on. Njegovi policajci mene vide kao sotonu; prije će meni nanijeti zlo nego bilo kome na svijetu.

Dodik jeste kriv za ovo sve, ali on nije ubio moje dijete jer režim koji je on napravio mi je ubio dijete! Lovili su me specijalci iz RS-a i Srbije, poslao ih je Vučić. Prvo sam se krio u sam u mraku, poslije sam se krio u Bihaću, a Bošnjaci su rizikovali svoje živote da me prebace u Austriju, držali su me kao svoje dijete. Iz Banje Luke do Bihaća sam došao u gepeku, prepričavao je Dragičević gostujući na Face TV, prenose mediji.

Napomenuo je da, ukoliko se ne riješe ova dva ubistva “RS doživjeti svoj kraj”.-Rješavanjem ova dva slučaja riješit će se 80 posto stvari. Mojoj porodici i meni je meta na čelu. Kakvi to ljudi ne žele da se otkrije istina o ubistvu mog djeteta? Govorili su da je David bio narkoman, lopov, samoubica, Dženana udario auto…

Šta je sad?! Djeca su monstruozno likvidirana! Ja sam Davida tražio šest dana dok je još bio živ. Da je Hitna došla pola sata prije, Dženan bi bio kući, na Ilidži. Nije Dženana udario auto, nije David pljačkao, nije se drogirao, kazao je Dragičević i ponovio kako mu je azil odbijen.

-Pričao sam s Kajganićem, rekao je da ću imati svu moguću podršku, da će upotrijebiti sve resurse. Četvorica su trebala biti žrtvovana, Muriz mi je to rekao. Ljubo i Bekrija će biti kažnjeni, ali nisu oni učestvovali u saobraćajnoj nesreći.

Svi će biti u istoj klupi u sudu za organizovani zločin. Sad je na institucijama, naglasio je on

prenosi crna-hronika

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Sjećate li se dešavanja sa Davorom Dragičevićem. Evo šta su o njemu pronašli: Davor je obični čet*ik kojeg bal*je podržavaju

Svima je dobro poznat slučaj Davora Dragičevića koji se mjesecima borio da otkrije pravu istinu …

error: Oo !!