UKLJUČITE SE U AKCIJU: PORODICA KOJA ŽIVI NA DEPONIJI SMEĆA ĆE DOBITI SMJEŠTAJ

Nakon što smo jučer objavili priču o teškom životu porodice Husičić koja živi na deponiji smjeća u mjestu Huskići kod Lukavca, javio nam se predsjednik H.U. Ensarije, Amir Hasanović, koji se uključio u ovaj slučaj, te je kazao da je u procesu nabavka kontejnera za stanovanje, u kojem će Husičići moći provesti predstojeću zimu, prenosi Tuzla Info.

“Kao predsjednik H.U Ensarije Pokrenuli smo kupovinu velikog namjenskog stambenog kontejnera za ovu porodicu,i bit će do kraja mjeseca postavljen na lokaciju. Nažalost administracija nije imala sluha i mi smo sami krenuli u akciju kupovine kontejnera da ne dočekaju zimu napolju” kazao je Hasanović.

Dodaje i da su mnogi kupovali hranu i odjeću, što je nažalost uništeno zbog životinja koje borave na deponiji.

“Mnogo sredstava je propalo jer su građani kupovali garderobu i hranu koja je sva propala jer su glodari na sve strane…Ali evo bit će to završeno do kraja mjeseca”, kaže Hasanović.

Dodaje i da će pomoć za ovu akciju možete uplatiti iz dijaspore na sljedeći račun:

Nova banka A.D Banja Luka
SWIFT:NOBIBA22
BA395550000054145515
HU ENSARIJE

Što se tiče BiH račun za uplatu je:

Nova banka A.D Banja Luka
Račun 5555000054143616
HU ENSARIJE

Podsjećamo, tročlana porodica, sa djetetom živi na deponiji smeća u blizini Lukavca. Građani i mještani MZ Huskići su već pokušavali riješiti njihov problem, te su se obraćali Općini, tražeći da im se obezbijedi smještaj u kolektivnom centru, međutim do sada su pokušaji bili bezuspješni.

Tuzla Info

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!