Nedavno ste napisali da se Zapadno društvo srušilo kada su izveli ženu iz kuće. Na šta mislite time? Zar je ženi mjesto samo u kući?

PITANJE: U nedavnom statusu na facebook-u ste napisali da se Zapadno društvo srušilo kada su izveli ženu iz kuće. Na šta mislite time? Zar je ženi mjesto samo u kući?

ODGOVOR: Ovo što je navedeno su tvrdnje ljudi sa Zapada, njihovih psihologa, pedagoga, sociologa, analitičara. Svi oni vide da je Zapadno društvo doživjelo veliki moralni problem onog momenta kada su “ženu izveli iz kuće”. Šta ta fraza znači? Žena u osnovi treba da bude kod kuće, da bude majka i domaćica.

Ne znači da ne treba izviriti iz kuće, ne znači da ne smije voziti auto, da se ne smije školovati, raditi. Ali osnova je, tako je Allah stvorio sistem na Zemlji, da je žena ta koja boravi prvenstveno kod kuće, odgaja djecu i bavi se kućanskim poslovima. To nikako ne znači sve ono što sam naveo.

Međutim, kada se desi da većina žena jednog društva zanemari svoju osnovnu ulogu, djecu dadnu u obdanište i počnu raditi poslove koji ne odgovaraju njihovoj prirodi, ti kontakti sa muškarcima dovode do razgolićenosti, nemorala, bluda, a to sve sada vidimo na Zapadu. Tako da ta moja rečenica nije bila ništa novo, to i sami zapadnjaci tvrde.

Sistem je sada takav da primorava ženu da radi, jer ako radi samo muž, nije im dovoljno za život. Toliko je žena koje su željne da samo budu majke, domaćice, ali su primorane da idu i rade. To je poenta onoga što sam rekao. Došlo je do poremećaja parametara.

Muškarac je taj koji treba da radi i opskrbljuje svoju porodicu, a žena je ta koja vodi brigu o domaćinstvu. Ali ako su nam neka zanimanja potrebna, poput učiteljica, doktorica, psiholozi itd. – svakako! Ako žena ima potrebu da radi, ona to i može, ali da radi posao koji odgovara njenoj prirodi, tijelu, psihi, i da bude potreba. Problem je što danas žene rade poslove koje bi radili muškarci, i to je dovelo do moralnog kraha.

Mr Elvedin Pezić

Odgovor je skinut sa video uredka na kojem mr Pezić usmeno daje odgovore

Priredio i prilagodio: N-um.com

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!