ISLAMSKA ZAJEDNICA U AUSTRALIJI SUSPENDIRALA MUFTIJU BEKRIĆA

Povodom hapšenja muftije Jasmina ef. Bekrića u Australiji, oglasio se danas Izvršni odbor Islamske zajednice Bosne i Hercegovine u toj zemlji.

– Dana 1. oktobra imam ABHIS u džematu Smitfildu Jasmin ef. Bekrić priveden je i optužen od strane policije Novog Južnog Velsa (NSW). Imam je nakon nekoliko sati provedenih u policijskoj stranci Bankstovn pušten kući – navodi se u saopćenju koje potpisuje sekretar Semir Korjenić.

Također, izražena je spremnost da se “pruži puna podrška državnim organima u Novom Južnom Velsu za istraživanje ovog procesa”.

– Izvršni odbor prihvatio je pismenu ostavku na mjestu imama ABHIS u Smitfild džamiji Jasmina ef. Bekirća i suspendovao istog s pozicije imama u ABHIS Inc., sve do okončanja sudskog postupka – navedeno je u saopćenju.

Osim toga, upućen je savjet članovima “da ostanu dostojanstveni”.

– I da se suzdrže od davanja komentara ili izjava na društvenim mrežama, kao i bilo kojih izjava različitim medijima u Australiji ili BiH, kako bismo omogućili svim stranama nesmetan rad vezan za ovaj slučaj – zaključuje se u saopćenju.

saff.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!