“Gledao sam video svojim očima! Učio je dio iz Kur’ana i BEBA NA APARATIMA počela je micati nožice!”

Autor Abdurrahman Kuduzović tvrdi da se nešto nadnaravno desilo u jednoj bh. bolnici!?
Fejsbuk profil u autor Abdurrahman Kuduzović, koji tvrdi da se nešto nadnaravno desilo nedavno u jednoj bosanskohercegovačkoj bolnici!? Navodno, beba koja je duži vremenski bila priključena na aparate za održavanje na životu…

Vrlo zanimljivu priču objavio je utorak na svom čudesan način je oživjela i potpuno se oporavila. Ukratko, on piše da se desio tzv. keramet – natprirodno djelo koje zapravo čini Bog preko čovjeka.

U pitanju je bilo učenje rukje (jedna vrsta molitve, dove), odnosno učenje dijelova Kur’ana. Dok šejh Ukaša nije počeo učiti određene Kur’anske ajete, beba se nije uopće pomjerala, samo je bila tupo zagledana u jednu tačku, a kad je počeo učiti ajete, počela je pomjerati svoje nožice, piše “Doznajemo“.

NAPOMENA ČITAOCIMA: Nismo uspjeli provjeriti koliko je ova priča autentična. Ipak, čitaoce moramo upozoriti na neke faktografske probleme u tekstu. Između ostalog, navodi se da je beba bila smještena na Intenzivnoj njezi u bolnici u Širokom Brijegu, a zapravo u Širokom Brijegu postoji Dom zdravlja, ne i bolnica.

Moguće je, naravno, da je riječ o lapsusu ili nenamjernoj grešci, ali budući da nisu navedena niti imena 5-6 ljekara koji su prema navodima prisustvovali ovom neobičnom događaju, nismo uspjeli iste provjeriti.

Preuzeto sa portala: Svjetlo Dunjaluka

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Znajte da će svako prokrčiti put do tamo gdje mu je suđeno da umre. Dogodit će nam se samo ono sto nam Allah odredi. Policija ne dozvoljava nikome da ide ni sporednim putevima…

Krenula sam bila na put sa djecom a bila je velika gužva na putu i …

error: Oo !!