Šejh hadži Mustafa Čajlaković: Nema želje koja se neće ostvariti ako se En-Nasr prouči 40 puta

Za one koji imaju pravu i istinsku želju – murad

Šejh Mustafa Čajlaković u knjizi “Kapija saznanja” posvetio je mnoga poglavlja i duhovnom liječenju te dao upute kako se u životu nositi sa nekim bolestima i problemima. U ovome nastavku objavljujemo dio knjige koji govori šta učiniti kada ovce i krave nemaju dovoljno mlijeka, savjete dojiljama, kako ispuniti želju za crnom kosom, te dovu za miran i zdrav san djeteta
Ovce i krave ako nemaju mlijeka onda učiniti ovo: uzmi jedan bakreni sud i nalij čiste vode i prouči dole navedene ajete tri puta i daj tu vodu hajvanu da popije, može i u mekinje i so zakuhaj da jedu, biće mlijeka na pretek.
Savjeti dojiljama

Isto tako, ako u žene koja doji nema mlijeka nek sebi ovo nauči na svježe mlijeko i nek pije na tašte po jednu maštrafu, tri jutra. Doći će mlijeko da bi mogla dojiti, a dužna je dojiti dijete tačno dvije godine. Mora baciti cigarete, jer dijete neće dojiti ako žena uživa duhan ili pije ne daj Bože, jer tada mlijeko smrdi. Ovo su ti ajeti:

SUMME KASET KULUBUKUM MIN BA’DI ZALIKE FEHIJE KEL HIDŽARETI EV EŠEDDU KASVEH VE INNE MINE-L-HIDŽARETI LEMA JETEFEDŽDŽERU MINHUL ENHAR. VE INNE MINHA LEMA JEŠEKKAKU FEJAHRUDŽU MINHUL MAA-U. VE INNE MINHA LEMA JEHBITU MIN HAŠJETILLAH VE MELLAHU BIGAFILIN AMMA TA’ MELUUN.
En-Nasr za želje

Da bude crna kosa u insana uradi slijedeće: uzmi jednu grančicu crnog duda, skuhaj je i operi kosu: ko ima pravu i istinsku želju murad, a želje nema u haramu. Ako dakle, neko ima želju da mu Allah dž. š. udovolji i da se to ostvari onda neka uradi slijedeće:
Neka uči En-Nasr sedamdeset i jedan dan po 40 puta iza sabah namaza. Kad to završi neka kaže na našem jeziku šta želi, neće ni smjesta ustat’ a da mu se ne udovolji. Udovoljit će mu Uzvišeni Allah dž. š. prije nego se podigne s mjesta gdje je učio.

Kada dijete ne može da spava i nema zdrav san onda mu prouči nad glavom sedam puta ovo i ubuduće će spavati i imat će zdrav i ugodan san:
BISMILLAHIR-RAHMMANIR-RAHIM FE IN TEVELLEV FE KUL HASBIJE-LLAHU LA ILAHE ILLA HUVE ALEJHI TEVEKKELTU VE HUVE RABBUL ARŠIL AZIM.

Aura.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Šejh Mustafa Čajlaković: Nema želje koja se neće ostvariti ako se En-Nasr prouči 40 puta

Za one koji imaju pravu i istinsku želju – murad Šejh Mustafa Čajlaković u knjizi …

error: Oo !!