EMINA JAHOVIĆ I ELMA SINANOVIĆ PORUČILE SADIKU HASANOVIĆU: NOVI PAZAR JE SRBIJA

Finalista “Zvezda Granda” Sadik Hasanović, vraćen je sa granice Srbije gdje mu je zabranjen ulazak. Ovu odluku pozdravila je cijela Srbija, a njegov komentar da je htio da ide u Novi Pazar koji nije dio Srbije, razbjesnio je javnost.

– Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. augusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati – rekao je Hasanović.

Njegovu izjavu osudili su mnogi korisnici društvenih mreža, fanovi takmičenja u kojem je učestvovao, kao i brojne javne ličnosti.

Najpoznatija Novopazarka, Emina Jahović, kontaktirana je od strane srbijanskih medija da prokomentariše izjave Sadika Hasanovića.

– Emina uvijek sa ponosom govori o svom rodnom gradu iz koga dolazi i sa zadovoljstvom uvijek ističe da je državljanka Republike Srbije, jedine države u kojoj se Novi Pazar nalazi – rekli su Kuriru iz Emininog PR tima.

Još jedna Novopazarka, Elma Sinanović prokomentarisala je Sadikovu izjavu.

– Dečko očigledno nije učio geografiju. Ja živim u Novom Pazaru koji je sastavni dio Srbije i tu nema nikakve polemike – rekla je ona.

(Ajdin Balićevac)

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!