Tegeltija: ‘Bageri ne mogu srušiti crkvu…’ Tegeltija pokušao biti pametan pa ga Dragan Mektić „poklopio“ ovim odgovorom:

Zastupnik SDS-a u PS BiH Dragan Mektić žestoko je odgovorio poniženom bivšem čelniku VSTV-a i Dodikovom savjetniku Milanu Tegeltiji.

Tegeltija je pokušavao ponovo biti pametan i kazati nešto produhovljeno zbog današnjeg rušenja nelegalno izgrađene crveke u avliji nane Fate Orlović.Nakon više dvije decenije nana Fata se izborila i dobila nazad ono što joj je oduzeto.

Tim povodom kompromitirani Tegeltija je na Twitteru napisao: “Bageri ne mogu srušiti crkvu. Crkva je puno više od zgrade, crkva su ljudi. Dok je ljudi, zgrade u kojima se mole Bogu nicaće. Izgradnja zgrada je puno lakša od očuvanja vjere i tradicije, od stvaranja čestitih i vjerujućih ljudi, koji žive u skladu sa Božijim zapovjestima.”

Na to mu je žestoko odgovorio Mektić: “Sad si nas baš duhovno prosvijetlio. Kako ne mogu kad su je srušili. Gdje je vaša perjanica Istočna alternativa i Vojin Pavlović, onakva sila iz Bratunca a danas u mišijoj rupi.”

cazin.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Nenada Nešića pogodilo rušenje crkve u dvorištu Fate Orlović: Doniraću cijelu platu za izgradnju nove!

Nešić je pozvao Mitropoliju da pokrene akciju izgradnje crkve na drugoj lokaciji u Konjević polju. …

error: Oo !!