Sanja Vulić (SNSD): Niko od Srba nije tražio rušenje džamija, jer Srbi bogomolje poštuju! Žalosna je sreća Bošnjaka i Komšića!

POSLANICA SNSD-A : “”DEVET DŽAMIJA JE NAPRAVLJENO NA SRPSKOJ ZEMLJI U FBIH I NIKO NIKADA OD TIH ISTI SRBA NIJE TRAŽIO RUŠENJE ILI IZMJEŠTANJE DŽAMIJE”

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je žalosna sreća, ushićenost i zadovoljstvo bošnjačkog naroda i navodnog hrvatskog člana Predsjedništva BiH (Željka Komšića) povodom izmještanja Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju.

Vulićeva je podsjetila da je, prema raspoloživim podacima, devet džamija izgrađeno na srpskoj zemlji u Federaciji BiH i naglasila da nikad i niko od Srba nije tražio njihovo rušenje, jer Srbi bogomolje poštuju.

– Srbi ne prave razliku, već poštuju svaki vjerski objekat i narod koji ide u bogomolje. Današnja radost povodom skrnavljenja pravoslavne Božije kuće jasno pokazuje da nema budućnosti, suživota i sreće u apsurdnoj zemlji kakva je BiH – istakla je Vulićeva. prenosi “Novi“.

Ona je ocijenila da je još tužnija činjenica likovanje BN televizije koja je sve samo ne srpska, jer joj je samo sjedište u Republici Srpskoj, a sve ostalo je djelo njihovih mentora po Sarajevu i stranim agenturama.

– Poražavajući su izvještaji te probosanske televizije o izmiještanju hrama i očigledno je da u toj medijskoj kući odavno nema ni Boga, ni vjere, a ni čovječnosti i obraza – naglasila je Vulićeva, piše SRNA.

U Konjević Polju kod Bratunca jučer je uklonjena Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, čime je izvršena presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu protiv BiH.

– Ovo nije rušenje nego izmještanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gdje će biti izgrađen novi hram korištenjem dijela ovog materijala koji je upotrebljiv – rekao je ranije jučer vlasnik bratunačke firme “Trend” Danko Mirović, koja je dobila blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

”Devet džamija je napravljeno na srpskoj zemlji u FBiH i niko nikada od tih isti Srba nije tražio rušenje ili izmještanje džamije, jer Srbi poštuju bogomolje. Srbi ne prave razliku, već poštuju svaki vjerski objekat.

Radost povodom skrnavljenja pravoslavne Božije kuće jasno pokazuje da nema budućnosti, suživota i sreće u apsurdnoj zemlji kakva je BiH”.

Crna hronika – secretsof.word

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Draginja Vuksanović u Parlamentu Crne Gore: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država!

Trenutno se u Parlamentu Crne Gore razmatra Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je …

error: Oo !!