Dodik: Mladić je vojnik, oni hoće od njega da naprave zločinca / Organiziran skup podrške “Živio Ratko Mladić”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ratko Mladić vojnik, a ne zločinac.

“Oni od njega hoće da naprave zločinca, što je neprihvatljivo za srpski narod i za mene kao predsjednika tog narada”, konstatovao je Dodik.

Dodik je naglasio da Ratko Mladić “ne zaslužuje takvu presudu jer nema tu vrstu odgovornosti koja mu se nameće zato što ni njegovi pandani u Hrvatskoj i Federaciji BiH nisu nikada osuđeni, a isto su izvodili ratne operacije”.

“Moja očekivanja od Haškog tribunala i Mehanizma su jasna i dio su iskustva koja imamo. Oni su neobjektivni i usmjereni na to da do kraja dovedu priču o Srbima kako bi kada istorija bude pisana mogla reći to su loši momci”, istakao je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog “svega toga”, dodavši da je “obaveza Republike Srpske bila da pomogne porodici, što je i učinjeno”.

“Ja sam kao predsjednik Republike išao kao svjedok odbrane Ratka Mladića da svjedočim u tom procesu i naravno da mi to nisu oprostili pa sam dobio neke sankcije od Amerike. Nisu rekli direktno da su sankcije zbog toga, već su mi kao nešto našli, ali to je njihov problem nije moj”, rekao je Dodik za

“Sputnjik”.

—————————————–

U BRATUNCU ORGANIZOVAN SKUP PODRŠKE RATNOM ZLOČINCU-“ŽIVIO RATKO MLADIĆ” !

Udruženje ”Istočna Alternativa” je u Bratuncu organizovala skup podrške Ratku Mladiću uoči izricanja presude sa kojeg su poslate sramne poruke. Na skupu je prikazan film, a nakon njega i sramne poruke.

”Zahvalite se generalu, zahvalite se svima i sami sebi koji ste učestvovali u stvaranju Republike Srpske”, rekao je jedan od organizatora.

Uzvici ”Živio Ratko Mladić” popraćeni su aplauzom i uz vatromet. Izricanje konačne presude očekuje se 8.juna u 15:00h.

secretsof.world

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Draginja Vuksanović u Parlamentu Crne Gore: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država!

Trenutno se u Parlamentu Crne Gore razmatra Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je …

error: Oo !!