Kyrie Irving prešao na islam: Posvećen sam Allahu, postim sa braćom i sestrama muslimanima

Sjajni košarkaš Brooklyn Netsa, Kyrie Irving, odlučio je promijeniti vjeru.

Playmaker Netsa, koji je 2016. godine zajedno s LeBronom Jamesom osvojio titulu NBA lige s Cleveland Cavaliersima, odlučio je da pređe na islam.

“Posvećen sam Allahu. Sretan sam što sam dio svoje zajednice i što radim prave stvari. Post je definitivno dio toga, ako znate išta o muslimanskoj zajednici. Sretan sam što postim sa svojom braćom i sestrama muslimanima. Osjećam se blagoslovljeno i zahvalan sam što sam dio ovoga”, kazao je Irving.
Odlučio je da posti tokom mjeseca Ramazana, a tu odluku saopštio je jučer nakon utakmice protiv Boston Celticsa u kojoj je ubacio 15 poena uz devet skokova i 11 asistencija, a njegov tim slavio je sa 109:104.

Irving je bio član Boston Celticsa u periodu 2017-2019. Nakon toga, Netsi su ga potpisali jer je bio slobodan igrač. Sedmostruki NBA All-Star predstavljao je američku košarkašku reprezentaciju.Irving je pomogao američkoj košarkaškoj reprezentaciji da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru.

Također je osvojio FIBA Svjetsko prvenstvo u košarci 2014. u Španiji.

Rođen je u Melbourneu u Australiji 1992. godine, gdje je njegov otac doselio iz Sjedinjenih Država kako bi profesionalno igrao Bulleen Boomerse. Sa dvije godine Kyrie je odselio u SAD, a kasnije će postati jako priznat košarkaš koji je osvojio titulu.

Ove sezone Irving uz Kevina Duranta i Jamesa Hardena čini Dream Team Netsa koji se najzad nadaju tituli. U tekućoj sezoni 188 cm visoki playmaker je na prosjeku od 27.1 poena, 4.9 skokova i 6.3 asistencija.

Njegova odluka da pređe na islam naravno izazvala je dosta reakcija i mnoge iznenadila, no sve je učestalije da u SAD poznate ličnosti prelaze na islam.

svjetlo-dunjaluka
Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Ovo je priča o Heleni, hrišćanki iz Švedske koja je prešla na islam. Pažljivo pogledajte video!

Odrasla sam u hrišćanskog porodici, ali nikada se božije ime nije izgovaralo niti sam ikada …

error: Oo !!