Samed zaradi 30 KM kada ga neko zovne, a hrani jedanaestero usta i svi žive u 30 kvadrata

U posljednjem izdanju emisije „Ispuni mi želju“, koja se emitira na Hayat televiziji, gledatelji su imali priliku upoznati jedanaestočlanu porodicu. Priča u kojoj je ljubav pobijedila sve, pobijedila je puno toga.

Teške životne sudbine su odlučile spojiti Sameda Zinalića i Maju iz Mostara. Upoznali su se preko Facebooka a za susret uživo primorani su bili doći u dječiji park, jer imaju mnogo djece.

“Ja i Samed smo se poznavali i prije kao tinejdžeri i družili smo se i izgubili taj neki kontakt. I preko Facebooka smo se našli i prvi susret je bio s djecom u parku – priča nam Maja.

Sameda je u prethodnom braku supruga je napustila sa četvero djece, s druge strane i Maja iz prvog braka ima četvero djece, ona je napustila bivšeg muža zajedno sa djecom zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja.

-Stvarno ne znam. Ona je otišla od mene, dok je djevojčici bilo 6-7 mjeseci. Ostavila je i nije se više nikad ni vraćala i to je to. Znamo da je živa, da se negdje udala i to je to – kazao je Samed, dodaje da problema nisu imali.

U studio nisu svi mogli doći, jer kako kaže majka Maja nisu svi mogli stati u jedan kombi.

U studio su došli : Sanja 12 godina, Elvedin 9 godina, Elevedina 6 godina, Sajla 7 godina, Elmedin 11 godina dok su kući ostali jedna od blizanki, dva najstarija dječaka koji imaju po 14 godina i beba od 2 godine.

“Ja sam bila udata i iz tog braka imam četvero. On je isto prije mene bio oženjen i ima četvero djece i imamo zajedničku tu bebu – kaže Maja.
U početku je kažu bilo neobično i djeci i njima, ali s vremenom je odnos postajao sve bolji. On je prihvatio njenu djecu, ona njegovu od prvog dana.

Na pitanje voditeljice da li je „to to“ u pogledu rađanja djece, oboje su potvrdno odgovorili.

“I da hoću ne smijem, jer imala sam preeklampsiju. Bila je kritična trudnoća, i moj i bebin život je bio u opasnosti – objasnila je Maja.

Maja je imala priliku za bolji život van Bosne i Hercegovine kojeg nije mogla ostvariti zbog prepreke iz prvog braka.

“Moj bivši muž nije htio potpisati za pasoše. Njemu je inače određena alimentacija ali on se ne pridržava ni toga, niti viđa djecu. Njemu je određenu u Centru za socijalni rad jednom mjesečno uz prisustvo psihologa, međutim on se ne pojavljuje.

U njihovoj kući perilica za veš dva puta dnevno radi, posebno nedjeljom kada je jeftinija struja a kako kaže Maja u to vrijeme iskoristi i da posteljinu otkuhava.

Prihode koje uspijeva Samed da obezbijedi nisu dovoljni, podstanari su a sedemero djece se školuje, pomoći ni u kom obliku nemaju.

“Od socijalnog mi nemamo nikakvu pomoć, a tražili smo. Jedino škola, njima se zahvaljujemo. Oni su im obezbijedili svaki dan užinu, knjige – priča Samed.

“Ja ne mogu reći da ne radim, ja radim. Ali to je od danas do sutra, nisam osiguran, dnevnica je trideset maraka. Može sutra reći da sam višak i da me pošalje kući.

Žive u jednosobnom stanu kojeg mjesečno plaćaju 250 KM.

“Djeca su u sobi, a ja i Samed i najmanja smo u dnevnom boravku. Moraju svi na podu spavati i ko sardine se poredaju – kaže Maja.

Poteškoće zbog brojnosti članova porodice ima i dok kuha jer ima jednu šerpu.

“Imam jednu šerpu i kad hoću za ručak nešto i to mi predstavlja problem jer imam samo jednu šerpu. Kuham, moram kuhati, svaki dan kašikom jedu i tako.

Informacije o pomoći ovoj porodici možete pogledati OVDJE

hayat.ba

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!