Šta reći o modernom hidžabu i prešminkavanju?

Niko ti ne brani da od svoje glave radiš šta hoćeš. Samo tebe će za nju Allah pitati, pa izvoli. Imaš čak i tutorijale kako da izvedeš što veću akrobaciju sa mahramom, i kako da se našminkaš tako kvalitetno da bi ti i profesionalni klaun zavidio. Sve to prezentiraju one na koje se ugledaš i zbog njih misliš da imaš opravdanja tipa narodne (šejtanske) izreke “kad može hodža…” Slobodno, tvoja glava – tvoj kabur.

Ima i helanki u bojama, ne moraju biti crne. Ima boja noge, da izgledaš što ogoljenije. O mini-suknjama da ne pričam. Izbor – boli glava. Slobodno, tvoje tijelo – tvoj kabur. Samo, molim te, ne zovi to hidžabom! Ne prakticirati propis je jedno, a sprdati se s njim je drugo. Ovo drugo je gore od prvog. I nije tvoja stvar, jer ismijavajući propis, ismijavaš ono što je svakom muslimanu vrijednije od njega samog. Trebalo bi biti. Zato, neka te ne ljuti što se pojedinci petljaju u ono što ih se ne tiče.

Neću ti šutnjom odobriti, i to zato što sam jednako slaba kao što si i ti, i bojim se da nam laž ne postane istina. A i zato što si mi sestra. Sestra se voli. Bar bi trebalo. A i ti svakako sve ovo znaš, misao te tvoja zove da se probudiš iz hipnoze, prije nego izgubiš sebe. Šta će ti išta, kad postaneš ništa? Ili, u najmanju ruku, sebi strana. Sa strancima se bude na distanci. A kako ćeš tako svoju dušu milovati ljubavlju?

🌹Ammara Šabić – Logika duše🌹 Slika: tijanaabogicevic.wordpress.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

VIDEO / Sveštenik SPC-e ne krije mržnju prema crnogorskom i muslimanskom: Jelenu Marković u emisiji zvao “Merima”

Liberalna partija Crne Gore saopćila je da je članica Predsjedništva te partije Jelena Marković na …

error: Oo !!