MOLIM VAS AKO MOŽETE UPUTITE DOVU ZA OZDRAVLJENJE NAŠEG MAIDA, I DIJELITE POST DA ŠTO VIŠE LJUDI VIDI

Momak kojeg vidite zove se Maid. Ima 26 godina i zadesila ga je teška sudbina.Maid je imao saobracajnu nesreću prije 5mj, te je hitno poslan u bolnicu u Zenicu.Tamo je bio u komi 15 dana, te još mjesec i po na liječenju.Otpustili su ga kući s čuđenjem kako je uopšte i preživio.Ali svi koji ga vole, uz Božiju pomoć, nisu odustali od njeg.Maid se bori kao lav.Svakodnevni posjet fizioterapeuta, njega i briga oko Maida, doveli su do velikog napretka. Sada je svjestan i živci u tijelu su počeli da se bude. Pomalo pomiče nogama i ima jak stisak u obe ruke.

Došao je do te faze kada pomalo može da sjedi, naravno uz pomoć pri podizanju. Njegova dijagnoza je 100% invalid.Trenutno je na liječenju u Fojnici i tamo ostaje minimalno mjesec dana, te bi trebao biti prebačen u stacionar da napokon izvade kanilu iz grla, kako bi se mogao hraniti normalno na usta.Na povratku iz banje, s Maidom se mora još puno raditi kako bi napredovao do te faze da može biti poslan u hrvatske toplice koje garantuju oporavak.

Do tada treba dosta sabura, snage a i novca.Da stvar bude još teža, imaju troje male dječice od 5 godina, 2,5 i bebu od 7mjeseci a jedina primanja bila su od Maida, pošto je majka na porođajnom odsustvu. Sada svu njegu mora posvetiti njemu, 24h što i čini uz pomoć njegove stare majke koja se brine o malenoj dječici.Molimo sve ljude dobre volje koji mogu pomoći da se jave u inbox njegovoj ženi Sabina Krnjić ili rođaki Almiri, odnosno Seki Djedović koje su zadužene za prikupljanje donacija.

LJEPOTA-ISLAMA

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Koje je najbolje djelo koje možete učiniti za vaše mrtve u ramazanu, a nisu Jasini i hatme?

Moje rahmetli majke se više sjećam u ramazanu nego u bilo kojem drugom mjesecu. Zaista, …

error: Oo !!