DŽINN NAPAO DJEČAKA ZBOG VIDEO-IGRICA

Doveli mi jednu djevojčicu na rukju koja je zbog psihoze bila završila u bolnici. Usplahireni roditelji upitaše usputno, prije polaska, mogu li povesti i dvanaestogodišnjeg sina, pa sam potvrdno odgovorio.

Na rukji, nakon abdesta i upoznavanja sa svrhom rukje, počeh svima njima učiti blagim mekamom.
Već nakon minutu-dvije, dječak se poče uvijati kao opruga dok se na kraju ne strmoglavi od reakcije. Osim njega niko nije pokazivao dejstvo džina, čak ni starija sestra, koja je bila završila u bolnici.

Iza rukje, po običaju, uputih pola saHta u da’wu i u razgovoru sa njima, sam se interesovao, šta se to dječaku desilo, pa da pokazuje djelovanje džina, koji sa njega očito napadaju njegovu sestru a i roditelje.

Rekli su mi da im sin puno vremena provodi igrajući igrice na internetu ili TV-u pa ga to čini agresivnim, lijenim i neposlušnim.
Jedna od njegovih reakcije je bilo mrštenje čela na ajete o dangubljenju i zavođenju od strane džina.

Zamolio sam roditelje da mu to zabrane jer ga džini napadaju, dok se ljuti i mršti kada gubi, sekira se, (džinnima su ove okolnosti idealne) što bi ga moglo dovesti do sloma živaca, a da mu mjesto toga posvete više pažnje i daju mu ilmihal u ruke, kako bi se naučio namazu i usmjerio putem Islama a ne da upadne u zamku bezbožnih inžinjera i programera, koji za bjelosvjetske koncerne , za silnu lovu, prave svjetove fantazija, gdje su različita čudovišta i figure “svemoguće” i više mogu, po njihovom, nego li Dragi Bog – euzubillah!

Odgajajmo djecu u Islamu, neka uče Kur’an ili makar kraće Sure, to ih smiruje, otklanja agresivnost i depresije a ne u fantazijama video i internet igrica.

Hafiz Fuad Seferagic/ ljekovitamockurana.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Muz Je Iskoristio

Slučaj kako je muž iskoristio ženu. Ona se šminkala u mladosti i “sređivala se” za njega da mu bude lijepa i zgodna…

Ona se šminkala u mladosti i “sređivala se” za njega da mu bude lijepa i …

error: Oo !!