DŽINN NAPAO DJEČAKA ZBOG VIDEO-IGRICA

Doveli mi jednu djevojčicu na rukju koja je zbog psihoze bila završila u bolnici. Usplahireni roditelji upitaše usputno, prije polaska, mogu li povesti i dvanaestogodišnjeg sina, pa sam potvrdno odgovorio.

Na rukji, nakon abdesta i upoznavanja sa svrhom rukje, počeh svima njima učiti blagim mekamom.
Već nakon minutu-dvije, dječak se poče uvijati kao opruga dok se na kraju ne strmoglavi od reakcije. Osim njega niko nije pokazivao dejstvo džina, čak ni starija sestra, koja je bila završila u bolnici.

Iza rukje, po običaju, uputih pola saHta u da’wu i u razgovoru sa njima, sam se interesovao, šta se to dječaku desilo, pa da pokazuje djelovanje džina, koji sa njega očito napadaju njegovu sestru a i roditelje.

Rekli su mi da im sin puno vremena provodi igrajući igrice na internetu ili TV-u pa ga to čini agresivnim, lijenim i neposlušnim.
Jedna od njegovih reakcije je bilo mrštenje čela na ajete o dangubljenju i zavođenju od strane džina.

Zamolio sam roditelje da mu to zabrane jer ga džini napadaju, dok se ljuti i mršti kada gubi, sekira se, (džinnima su ove okolnosti idealne) što bi ga moglo dovesti do sloma živaca, a da mu mjesto toga posvete više pažnje i daju mu ilmihal u ruke, kako bi se naučio namazu i usmjerio putem Islama a ne da upadne u zamku bezbožnih inžinjera i programera, koji za bjelosvjetske koncerne , za silnu lovu, prave svjetove fantazija, gdje su različita čudovišta i figure “svemoguće” i više mogu, po njihovom, nego li Dragi Bog – euzubillah!

Odgajajmo djecu u Islamu, neka uče Kur’an ili makar kraće Sure, to ih smiruje, otklanja agresivnost i depresije a ne u fantazijama video i internet igrica.

Hafiz Fuad Seferagic/ ljekovitamockurana.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Dzinski Dodir Simptomi

Koje su posljedice ako čovjek ovako počne komunicirati sa džinnima?

Osjetila sam džinski dodir prilikom spavanja. Šta da učinim? Dok sam spavala osjetila sam nečiju …

error: Oo !!