POGLEDAJTE KAKO DANAS IZGLEDA DJEČAK KOJI JE PRIJE TRI GODINE BIO NA RUBU SMRTI

Kad ga je pronašla, ova mu je humanitarka dala jesti, dala mu je vode, zamotala ga u deku i odvela na liječenje u bolnicu

Na današnji je dan prije tačno tri godine humanitarka iz Danske, Anja Ringgren Lovén, iz Nigerije spasila dječačića optuženog za vještičarenje, kojeg su roditelji ostavili da na ulici umre od gladi i žeđi. Mališan je preživljavao hraneći se otpacima i smećem koje je pronalazio na ulici. Nakon što ga je pronašla, Anja je rekla da je dječak bio u strašnom stanju, s tijelom punim crvi i parazita, a nije mogao stajati na vlastitim nogama.

Kad ga je pronašla, ova mu je humanitarka dala jesti, dala mu je vode, zamotala ga u deku i odvela na liječenje u bolnicu. Dva dana nakon što je online zajednicu zamolila da pomognu oko računa za Hopeovo liječenje, iz čitavog je svijeta primila donacije u vrijednosti od 2 miliona dolara.

Anja vodi sirotište za takozvanu ‘vještičju djecu’ u Nigeriji. U nekim afričkim plemenima i danas se vjeruje da su neka djeca najveći krivci za siromaštvo u obitelji – zbog toga ih se označava nepodobnima i izopćauje iz društva.

Nakon spašavanja dječaka nazvanog Hope, Anja svake godine rekreira fotografiju snimljenu prilikom pronalaska Hopea: ona mu daje keks i vodu iz boce, a takvu je fotografiju objavila i ove godine kako bi se vidjelo koliko je maleni napredovao od tada.


fokus.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Apel majke trogodišnjeg dječaka: Niko neće da pomogne, ustajem noću samo da provjerim je li živ

Bespomoćna sam jer moje dijete zbog administrativnih procedura ne može dobiti lijek i jer mislim …

error: Oo !!