Evo kako to biva i kako prisutni prelaze na islam tokom obraćanja dr. Zakira Naika. Ovo je najbolji primjer / Video

HRIŠĆANKA PRIHVAĆA ISLAM NAKON ODGOVORA ZAKIRA NAIKA

Hrišćanka je upitala doktora Zakira Naika “Moje ime je Floranda. Hrišćanka sam. Pratila sam sva vaša predavanja i zadivljena sam Vašim upoređivanjem hrišćanstva i islama.

Želim postaviti jedno pitanje. Nedavno ste govorili o ponovnom Isusovom dolasku. I hrišćani i muslimani vjeruju u to i svi oni se pripremaju za Sudnji dan. Imam prijatelja muslimana, koji mi govori da ću samo u islamu biti spašena tog Dana.

Kakva je razlika u pripremi hrišćana i muslimana za Budući život? Kako ćete me ohrabriti da prihvatim islam?”

Zakir Naik -Sestro, razlika između shvaćanja hrišćana i muslimana u vezi ponovnog dolaska Isusa, alejhisselam, i Sudnjega dana je u tome što hrišćani očekuju Isusa kao boga, a mi muslimani ga očekujemo da dođe i svima obznani da on nije bog. On će doći i slijediti ono sa čim je došao Muhammed, s.a.v.s. Jer, Isus je rekao u Evanđelju po Ivanu, poglavlje broj 16, stihovi 12-14: ‘Još mnogo vam toga imam reći, ali vi to ne možete podnijeti. Ali, kad dođe Duh Istine — on će vas uvesti u svu istinu.’ Ovim je Isus direktno najavio Muhammeda, s.a.v.s. Pomoći ću ti tako što ću ti reći da slijediš Isusova učenja, vjerujući u poslanstvo Muhammeda, a.s. Samo tako ćeš biti spašena na Sudnjem danu.

Osim što vjeruješ u Jednog Boga, moraš vjerovati da je Isus bio Božiji poslanik, ali i da je Muhammed, a.s., Božiji poslanik. Sestro, vjeruješ li da postoji samo jedan Bog? -Da. -Vjeruješ li da je Isus bog ili je Božiji poslanik? -Božiji poslanik. -Vjeruješ li da je Muhammed, s.a.v.s., Božiji poslanik? –

Da. -To znači da si muslimanka. Želiš li isto ovo reći na arapskom? -Da…

-Izgovorit ću šehadet na arapskom, a ti ponavljaj za mnom: EŠHEDU EN LA ILAHE ILLALLAH VE EŠHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RESULUHU. SVJEDOČIM DA NEMA BOŽANSTVA OSIM ALLAHA I SVJEDOČIM DA JE MUHAMMED NJEGOV ROB I NJEGOV POSLANIK.

Sestro, neka te Allah nagradi i prihvati tvoj trud. Molim Allaha da te zaštiti od džehennemske vatre i da te na Sudnjem danu uvede u Džennet.

novihorizonti

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Zakir Naik Papa

Ova dva momenta o Zakiru Naiku niste znali: Kako je Papa reagovao kada ga je pozvao na raspravu:

Donosimo vam tri fragmenta iz bogatog naučnog i da’wetskog života ovog doktora: Nešto o daiji …

error: Oo !!