Đilas o četničkim zlodjelima: “Na Drini su klali jednog po jednog muslimana, četnici i ustaše, to nijesu ni Srbi, ni Hrvati, ni ljudi”

Milovan Đilas bio je jedan od najpoznatijih jugoslovenskih komunističkih funkcionera u periodu socijalističke Jugoslavije.U toku Drugog svjetskog rata radi na formiranju i organizaciji partizanskih jedinica na prostoru Crne Gore odakle je i bio.

Poseban animozitet imao je prema četnicima prvenstveno zbog zgrozavanja na četnička nedjela.U komunističkom listu “Borba” 8.oktobra 1942.godine napisao je tekst “Plemenita mrznja”

“Četnici su na mostovima na Drini klali jednog po jednog po stotine i hiljade zicom povezanih Muslimana-ljudi,zena djece.Pod vođstvom londonske izmjegličke vlade i Draze Mihailovića u zemlji,oni su se u zločinima takmičili sa ustašama a u izdaji su ih i prevazišli.

Četnik-to je najpodmukliji izdajnik i najprljaviji zločinac,to je grobar srpskog naroda i svih naroda Jugoslavije.Četnici i ustaše to nijesu ni Srbi ni Hrvati,ni ljudi”.

secretsof.world

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Majka je zločincu Milanu Lukiću dala 2.000 KM i zlato kako bi poštedio život njenog sina Azmira. Objavljujemo po prvi put njegovu životnu priču: “Rekao mi je ‘Sad idemo na most i tu ćemo da te zakoljemo’

Priča Azmira Šabanovića, čovjeka koji je rođen i odrastao u Višegradu, a nekoga ko danas …

error: Oo !!